Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Röviden

Várja nézőit a bábszínház

A sepsiszentgyörgyi Cimborák Bábszínház május 16-án, 17-én és 23-án 13 órától, 18-án 12.30-tól, 24-én 13.30-tól és 20-án 11.30-tól A fák titkos szíve című afrikai népmese alapján készült bábelőadást játssza. A Páll-Gecse Ákos által rendezett előadást az: öt év felettieknek ajánlják.

Május 31-én 11 órától a Benedek Elek meséje nyomán készült bábjáték, a Feketeország tekinthető meg. A Vajda Zsuzsanna, Blattner Géza-díjas művész által rendezett előadást az alkotók ötéves kortól ajánlják.
Jegyeket foglalni, az előadással kapcsolatban érdeklődni a 0755.335.400-as telefonszámon, Csüdöm Eszternél lehetséges.

Hirdetés
Hirdetés

Népdalos kisdiákok körzeti versenye

Közel 30 elemi osztályos kisdiák vett részt a Plugor Sándor Művészeti Líceumban szervezett körzeti népdalversenyen. Az első helyezettek a megyei szintű Háromszéki Népdalbarátok Vetélkedőn képviselik iskolájukat. „A versenyszabályzat szerint az előkészítős és első osztályos kisdiákok 3–3, a másodikosok, harmadikosok és negyedikesek 4–4, koruknak, életkori sajátosságuknak megfelelő népdallal nevezhettek” – tudtuk meg Babos Erika szervezőtől.

A zeneszakos pedagógusokból álló zsűri döntése alapján első helyen végeztek, és továbbjutottak a megyei fordulóra: Ciubotaru Helga, Tinca Zan Anna és Kisgyörgy Bence, a Plugor Sándor Művészeti Líceum előkészítő, második, illetve negyedik osztályos diákjai, az elsős Kopacz Boróka és a harmadikos Kocsis Tekla a Székely Mikó Kollégiumból. A verseny megyei szakaszára május 26–27-én kerül sor a kézdivásárhelyi Molnár Józsiás Általános Iskola szervezésében. A rangos vetélkedőnek a Vigadó Művelődési Ház ad otthont. A legjobban teljesítők képviselik majd megyénket október 21–23. között a Temes megyei Újszentesen.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük