Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Két hét az iratkozásig

Két hét az iratkozásig Cseperedő

Májusban szervezik a speciális, júniusban pedig a „rendes” érettségit. Az oktatási tárca közzétette a speciális érettségi időpontját, amit azon diákok számára szerveznek, akik nemzetközi versenyekre készülnek, és e miatt nem tudnak részt venni a nyári vizsgákon.

A megyei tanfelügyelőség közleménye szerint iratkozni május 16–17. között lehet, a szóbeliket május 20–14. között szervezik meg, 27-én románból írnak dolgozatot a diákok, 28-án a kötelező tantárgyból, 29-án a választott tantárgyból, míg 30-án anyanyelvből. Az előzetes eredményeket május 31-én teszik közzé, a véglegeseket június 5-án függesztik ki. A speciális érettségit Prahova megyében szervezi meg a szaktárca.

Hirdetés
Hirdetés

Mint ismeretes a nyári szesszióra május 27–31. között kell iratkozni. A szóbeliket június 3–13. között szervezik, az írásbelik július elsején kezdődnek. Elsőként román nyelv és irodalomból írnak dolgozatot a diákok, június 2-án anyanyelvből mérik fel tudásukat, 3-án a kötelező, 4-én a választott tantárgyból vizsgáznak. Az eredményeket július 8-án teszik közzé, az óvásokat ugyanaznap lehet benyújtani, a végleges listát 13-án függesztik ki.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük