Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Három diákunkat díjazták

Három diákunkat díjazták Cseperedő

A Bonifert Domonkos Nemzetközi Matematikaverseny III–VIII. osztályosoknak szól, akik négy levelezős forduló megoldása után juthatnak el a Szegeden megszervezett döntőre.

Az idei tanévben közel 600 magyarországi és külhoni diák indult a versenyen, akik közül a döntőre 155 diákot hívtak meg. Kovászna megyét idén Bán Krisztián, Jakab Nóra IV. osztályos és Kaján Botond VII. osztályos tanulók képviselték a kézdivásárhelyi Petőfi Sándor Gimnáziumból, valamint Bereczki Balázs VI. osztályos, Mihály Hanna Andrea VII. osztályos, Bereczki Anna és Filip Dorka VIII. osztályos tanulók a sepsiszentgyörgyi Mikes Kelemen Elméleti Líceumból.

A díjátadó ünnepséget április 26-án tartottak Szegeden, a Bonifert Domonkos Általános Iskolában, melyre teljesítményük alapján évfolyamonként 5–9 diákot hívtak meg a szervezők, köztük megyénkből is 3 tanulót. Mindhárman kitűnő eredményt értek el. Bán Krisztián (felkészítő tanítónő: Füleki Katalin) és Bereczki Anna (felk. tanár: Varga Csilla) első helyen végzett, míg Bereczki Balázs (felk. tanár: Mester Gizella) az ötödiken. A szervezők az első helyezett és a kiemelt első helyezett diákok felkészítőit is meghívták és jutalmazták. A díjazottak oklevelet, serleget és értékes könyvjutalmat kaptak. A sepsiszentgyörgyi meghívottak nem vettek részt az ünnepségen, mivel egy újabb matematikaversenyre készültek. Sok szeretettel gratulálunk és további sok sikert kívánunk!

Füleki Katalin

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hozzászólások
  • User
    Dátum: 2019. május 3., 11:42
    ÉRTÉKELÉS: -3

    iSMERJUK AZ ILYEN DIJAK HATTERET….kET GYEREK TANUL AZ OSZTALYBAN, A TOBBI ISSZA A LEVET A MAGASFOKU MATEKNEK, VAGYIS SEMMIT NEM ERT, MERT UGYEBAR ARRA A KETTORE KELL KONCENTRALNI MAGAS SZINTEN.