Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Adventi gyerekprogramok

Adventi gyerekprogramok Cseperedő

Napokon belül belépünk a várakozással, csodákkal telített decemberbe. A megyeszékhely gyerekei idén is változatos programok által hangolódhatnak a karácsonyra.

Az ünnep elengedhetetlen kelléke az óriás adventi koszorú, melyen az első gyertyát december 2-án gyújtják meg. A csodavásár időszakban ünnepi fénybe borul a város, az Erzsébet park hídja fényalagúttal, a Főtér pedig interaktív világító szerkezettel gazdagodik. December elején megnyílik a prefektúra előtt felállított köztéri korcsolyapálya, és december 9-én, az Erzsébet park kőszínpad melletti részén nyitja kapuit a téli meseváros. A gyermekek a betlehemi témakörhöz kapcsolódó elemek között várhatják a kis Jézus eljövetelét. A kétezer évvel ezelőtti szenteste hangulatát idézi a december 22-én és 23-án, a gyermekváros mellett felépített karám, melyben élő állatokat lehet majd simogatni.

A Cimborák Bábszínház az advent négy vasárnapján 16 órai kezdettel előadásokkal várja az ünnepre hangolódó gyermekeket. A bábszínházi előadásokat követően 17 órától december 9-én bábkészítő műhellyel, december 16-án karácsonyi énektanítással és december 23-án karácsonyi meseolvasással kedveskednek a gyerekeknek.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük