Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Örömteli várakozás

Örömteli várakozás Cseperedő

A megyeszékhelyi Tanulók Házában hétfőn megnyílt az adventi műhely, ahol szervezett csoportok, osztályok készíthetik el a karácsonyi ünnepkör jellegzetes díszét, az adventi koszorút. November 26-tól naponta 8–14 óra között fogadták a csoportokat, több száz gyerek jelentkezett be a megyeszékhelyről és a környező településekről, ma még tart a foglalkozás.

Az adventi műhely ünnepélyes megnyitóján, november 26-án, Kerekes Jenő igazgató egy adventi verssel köszöntötte a jelen lévő diákokat, majd Marosi Tünde, a belváros református egyház segédlelkésze a várakozásról beszélt.

Hirdetés
Hirdetés

– Nem szeretünk várakozni, kivételt képez az, amikor valami nagyon jó dologra várunk, és tudjuk, hogy az be fog teljesedni. Az adventi időszak is egy örömteli várakozás, mert amint fogynak a gyertyák az adventi koszorún, tudjuk, hogy egyre közeledünk ahhoz amit várunk – magyarázta, és arra kérte a gyerekeket, hogy ne feledkezzenek meg arról, hogy ez a csodálatos ünnep kiről szól. – A külsőségek mellett fordítsatok időt a lelki a szívbéli felkészülésre is. Emlékezzetek Jézus születésére, aki elhozta a fényt, a szeretetet, a melegséget a ti életetekbe is.

Ezt követően az asztaloknál elkezdődött a munka. Az előkészített koszorúkat mindenki a saját ízlése szerint díszítette fel megszárított színes virágokkal, fenyőtobozokkal, gyertyákkal.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük