Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Szó szerint fejfájást okoz a briteknek az európai uniós tagság megszűnése

Szó szerint fejfájást okoz a briteknek az európai uniós tagság megszűnése Tech-Tudomány

Fejfájást okoz a Brexit a briteknek: egy több tízezer háztartás bevonásával készült hosszú távú vizsgálat kimutatta, hogy azoknak, akik a brit európai uniós tagság fenntartására szavaztak a 2016-os referendumon, a krónikus migrénhez fogható stresszt okoz a kilépés.

Hirdetés
Hirdetés

Azoknak viszont, akik a kilépésre voksoltak, csökkent a stressz-szintjük és elégedettebbek életükkel – ismertette a The Daily Telegraph című lap hétfőn a kutatás eredményeit.

A tekintélyes intézmények – a Warwick Business School, a London School of Economics és a City University of London – 40 ezer háztartás rendelkezésre álló adatait vizsgálták 2008-ig visszamenően. Kiderült, hogy míg a népszavazás előtt az európai uniós tagság pártolóinak és az ellenzőinek hasonló volt a stressz-szintjük és az elégedettségük az életükkel, a referendum után a bennmaradáspártiaknak nőttek, a kilépéspártiaknak csökkentek ezek az értékeik.

A kutatás kimutatta, hogy azok, akik 2016-ot megelőzően kevésbé voltak elégedettek az életükkel, nagyobb valószínűséggel szavaztak az európai uniós tagság megszűnésére. A házasok, az élettársi kapcsolatban élők és az elváltak szintén inkább a Brexitre szavaztak, csakúgy mint a nyugdíjasok, az egészségi gondokkal küzdők és az alacsonyabb képzettségűek.

A szakemberek szerint a bennmaradásra szavazók által elszenvedett stressz tartósnak tűnik, és csak nőtt az idők folyamán.

(MTI)

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük