Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Szeretné elküldeni a nevét a Marsra? Most megteheti!

Szeretné elküldeni a nevét a Marsra? Most megteheti! Tech-Tudomány

A NASA segítségével bárki eljuttathatja 2021-re a nevét a vörös bolygóra – írja a Space.com. Az űrhivatal 2020-ban induló marsjáróján olyan mikrochipeket fognak elhelyezni, amelyeken rendkívül vékony sorokban írják majd fel a jelentkezők neveit. A NASA szerint egy-egy chipre 1 millió név fér ki.

Hirdetés
Hirdetés

Az érdeklődők ezen a linken tudják elküldeni nevüket, a regisztráció után pedig egy speciális beszállókártyát is letölthetnek. 2017-ben már indult egy hasonló akció, akkor 2 millióan adták be nevüket az InSight misszió csapatának. A NASA most is sok érdeklődőre számít, a neveket szeptember 30-ig lehet beküldeni.

Az egyelőre Mars 2020 néven futó projekt célja, hogy 2021 februárjára egy rovert juttassanak a Marsra. Az űrhivatal tervei szerint rövidesen kiírnak egy diákoknak szánt pályázatot, a tanulók feladata az lesz, hogy a Curiosityhoz hasonlóan találó nevet adjanak a marsjárónak.

A Mars 2020 a 45 kilométer széles Jezero-kráterben fog landolni.

A szakértők úgy gondolják, hogy a környéken egykor egy folyódelta feküdt, így ha valaha volt élet a bolygón, az ebben a térségben is jelen lehetett.

A rover egyik célja az lesz, hogy az egykori létformák potenciális nyomait kutassa. Emellett egyéb feladatokat is ellát majd, többek közt a régió geológiáját és rejtett jégkészleteit is elemezni fogja.

(24.hu)

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hozzászólások
  • User
    Dátum: 2019. május 28., 20:14
    ÉRTÉKELÉS: 2

    Apropó! Lejártak a választások,eddig csak a politikusok vettek palira,most már visszatértek a cégek is!
    Ma olyan kellemetlen „ajánlatban” volt részem,hogy a kézdivásárhelyi MOL töltőállomáson kategórikusan kész tények elé állítottak,hogy kérek 1 kávét vagy 1 süteményt? Haboztam mert siettem,de hát a kettőből 1 et ” kell” választani….. ok mondom legyen süti. Fizetek, közben még kérnek 3 lejt a süti árát! Kedves „főnökös úr” ennyire rá van szorúlva a pénzre,hogy ilyen ócska trükkökkel kell pénzt kicsaljon az emberektől?! Elnézést,hogy csalónak nevezem,de még ilyen ” marketing” fogásról még nem hallottam! Ha többet akarnak szakítani holnaptól térjenek rá Jack Danielsre vagy Jim Beamsre többet lehet szakítani,hülye mint én nap mint nap akad! Tisztelettel 1 volt ügyfele!