Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Figyelmeztetést kap, aki Windows 7-et használ

Figyelmeztetést kap, aki Windows 7-et használ Tech-Tudomány

A Microsoft már csak kevesebb mint egy hónapig, 2020. január 14-ig támogatja a Windows 7 operációs rendszert. Ez azt jelenti, hogy a dátum után a hétköznapi felhasználók nem kapnak új biztonsági frissítéseket és hibajavításokat a rendszerhez, aminek következtében sokkal kockázatosabbá válik annak használata.

Hirdetés
Hirdetés

A Windows 7 felhasználói idén már több alkalommal is kaptak figyelmeztetést felugró üzenetekben emlékeztetőül, amiben a Microsoft egyben arra is kérte őket, hogy még év vége előtt frissítsenek a Windows 10-re. A következő hetekben újabb értesítések jönnek, amik ezúttal még egyértelműbbek lesznek mint korábban, hiszen a teljes képernyőt elfoglaló ablakok várhatók. A Microsoft tájékoztatása szerint egyet decemberben, egyet pedig még január első napjaiban küldenek ki.

A Windows 7 már meglehetősen koros, hiszen 2009-ben adták ki, mégis rengeteg ideig volt a legelterjedtebbnek számító asztali operációs rendszer, helyét csak tavaly decemberben sikerült átvennie a három és fél éve megjelent Windows 10-nek.

Az üzleti ügyfelek számára viszont adott lesz a lehetőség, hogy némi fizetségért cserébe további támogatást kapjanak a cégtől. A Windows 7 Professional és Windows 7 Enterprise használói az úgynevezett kiterjesztett frissítések lehetőségével élhetnek 2023 januárjáig.

(24.hu)

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hozzászólások
  • User
   Dátum: 2019. december 17., 11:34
   ÉRTÉKELÉS: 3

   Mi a rejtett költség? Használható továbbra is, csak nem kap frissítést. Ha meg érted a Windows 7-et már rég ingyenesen frissitheted volna 10-esre. Amúgy meg… Nem muszáj Windowst használni és kapsz naprakész, biztonságos, ingyenes operációs rendszert. Hála jó sok önkéntesnek és szponzornak. Vagy maradsz a Windowsnal és megfizeted a fejlesztési költségeket. Szerinted a programozók ingyen dolgoznak?