Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

A gyerekek egyharmada jobban érzi magát az interneten mint offline

A gyerekek egyharmada jobban érzi magát az interneten mint offline Tech-Tudomány

A felmérésben részt vevő több mint kétezer brit fiatal 38 százaléka mondta azt, hogy az internetet biztonságos helynek tartja a megismeréshez és fejlődéshez, sőt a fogyatékossággal élő fiataloknál ez az arány 54 százalék volt – olvasható az Independent hírei közt.

Hirdetés
Hirdetés

Sokan kifejezték azonban az aggodalmukat, hogy nem minden felhasználó viselkedik megfelelően, illetve jelezték, hogy a kellő biztonság érdekében több fiókot is létrehoznak.

A nyolc és 17 év közötti korosztály 47 százaléka szerint fontos, hogy online is beilleszkedjenek, 61 százalékuk viszont úgy érzi, az internet nyomást gyakorol rájuk, hogy tökéletesnek látszódjanak.

Habár a közösségi média pozitív hatása érzékelhető a fiatalok életében, az olyan negatívumokról sem szabad megfeledkezni, mint például a mentális betegségek megjelenése, az online zaklatások gyakorisága, illetve az önértékelésre és a testképre gyakorolt rossz hatás. Ez különösen a fiatal lányoknál és nőknél jelent problémát.

A megkérdezettek hetede szerint könnyű internetes visszaélés áldozatává válni, ezért 62 százalékuk alaposan odafigyel arra, mit oszt meg.

Mindezek ellenére a válaszadók 49 százaléka érezte úgy, hogy az internetnek kiemelt része van az identitásukban, és a segítségével kevésbé érzik magukat egyedül.

(hirado.hu)

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük