Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

USR: a kormánykoalíciónak nem célja kideríteni az igazságot a választásokkal kapcsolatban

USR: a kormánykoalíciónak nem célja kideríteni az igazságot a választásokkal kapcsolatban Románia

A Mentsétek meg Romániát Szövetség (USR) szerint a Szociáldemokrata Párt (PSD) – Liberálisok és Demokraták Szövetsége (ALDE) koalíciónak nem célja, hogy megtudja az igazságot a május 26-ai választásokkal kapcsolatban, miután a választások körülményeit vizsgáló parlamenti bizottság ülésén az USR összes javaslatát elutasították – írja az USR hétfő esti közleményében.

Hirdetés
Hirdetés

A dokumentum szerint a PSD-ALDE nem kíváncsi arra, hogy miként akadályozták meg a külföldön élő románokat abban, hogy éljenek szavazati jogukkal, viszont arra szeretnék fordítani a parlament pénzét, hogy támogassák az ‘elcsalt választásokról’ szóló propagandájukat.

A bizottság elutasította az USR négy javaslatát, amelyek arra derítettek volna fényt, hogy miként korlátozták a külföldön élők szavazati jogát. Egyetlen javaslatot fogadtak el: hogy a bizottság ülését élőben közvetítsék, és a sajtó részt vehessen a tevékenységeken.

Az USR arra lett volna kíváncsi, hogy miként állapították meg a szükséges szavazókörzetek számát, hogy ki a felelős a választások szervezéséért, hogy a szavazók kaptak-e felvilágosítást arról, hogy milyen más helyszíneken adhatnák le voksukat, és hogy miért nem hosszabbították meg a szavazókörzetek nyitva tartását.

Az USR szerint a bizottság tevékenységének fő célja, hogy „a PSD valami módon megmagyarázza saját választóinak, hogy miért vesztette el a május 26-ai választásokat”.

(Agerpres)

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük