Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Újabb bőröndnyi váddal támadja Dragnea Johannist

Újabb bőröndnyi váddal támadja Dragnea Johannist Románia

Klaus Johannis államfő ellen is több ügyben indult bűnvádi eljárás, mégsem nyújtotta be a lemondását – nyilatkozta a Szociáldemokrata Párt (PSD) elnöke.

Liviu Dragnea hétfőn ismét egy bőrönddel jelent meg sajtótájékoztatóján, azt állítva, hogy a táskát egy nagyszebeni lakos udvarán találták, és Johannis elnökkel kapcsolatos iratokat tartalmaz. A PSD-elnök egy felvételt is bemutatott egy hírről, amely „a Klaus Johannis vagyonnyilatkozatával kapcsolatos hazugságokról” szólt. Dragnea azt mondta, a felvételt ő készítette, a hírt felolvasó személy kilétéről azonban nem nyilatkozott.

A szociáldemokrata pártelnök rámutatott, bár az utóbbi időben több újságíró is számos jól dokumentált, „meghökkentő” információt hozott nyilvánosságra a Johannis elnök által elkövetett, feltételezett bűntettekről, az erről szóló híreket „vagy nem sugározzák, vagy túl korán meghalnak”, amit ő „rendkívül fura” jelenségnek tart, ezért felvállalta, hogy összesíti ezeket az információkat.

Hirdetés
Hirdetés

Dragnea szerint hamis az a kép, amely az állampolgárok szemében alakult ki az elnökről, ő ugyanis valójában csak „egy papírfigura, amelyet a párhuzamos állam helyezett a kirakatba és tart ott”. „Számos ügyész klánvezetőként, szervezett bűnbanda fejeként jellemezte a polgármestersége idejére visszavezethető tettei miatt és nem csak. Végső soron 17 bűnügyi dossziéról van szó. (…) Azt állítja, hogy soha nem indult ellene bűnvádi eljárás. Ez hazugság: több ügyben is eljárást indítottak ellene, mégsem mondott le, mint ahogyan most ezt elvárja egyesektől” – tette hozzá Dragnea.

A PSD-elnök szerint Johannis hazudott a vagyonnyilatkozatával kapcsolatban, amelyben nem tüntette fel a kereskedelmi bankkal kötött szerződésből származó bevételt, holott a pénzintézet három évre előre kifizette a bért.

„Az ügyészek nem vizsgálták ki az ügyet, védték az elnököt, más dossziékat is tisztára mostak, bizonyos ügyekben megszüntették a nyomozást. Azt hiszem, az elkövetkezőkben jelennek majd még meg információk erről a hamis és hazug elnökről, akiről a polgári ügyekben eljáró bíróságok bebizonyították, hogy bűncselekményeket követett el. Jövő hétfőn jövök majd a harmadik bőrönddel, mert van időnk bőven” – mondta még Liviu Dragnea.

(Agerpres)

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük