Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Új törvénytervezetet dolgoznak ki a Covid-igazolvány munkahelyi bevezetéséről

Új törvénytervezetet dolgoznak ki a Covid-igazolvány munkahelyi bevezetéséről Románia

Új törvénytervezetet dolgoz ki az egészségügyi miniszter a Covid-igazolvány munkahelyi bevezetéséről – tájékoztatott hétfő este a Szociáldemokrata Párt (PSD) elnöke.

Hirdetés
Hirdetés

Marcel Ciolacu a koalíció vezetőinek ülése után a sajtónak elmondta, a kormánypártok a későbbiekben eldöntik majd, hogy a korábban a parlamentbe beterjesztett jogszabályt, vagy a kidolgozás alatt álló új tervezetet választják.

Hozzátette: az egészen bizonyos, hogy parlament az év végéig elfogadja a törvényváltozatok valamelyikét. A politikus ugyanakkor jelzésértékűnek tartja, hogy a korábbi kormány által beterjesztett tervezetet elutasította a szenátus.

A koalíció vezetői kedden 15 órától újabb ülést tartanak.

Ciucă: szóba került egy új törvénytervezet kezdeményezése

Egyeztetés zajlik arról, hogy dolgozzanak ki egy új törvénytervezetet a Covid-igazolvány bevezetéséről – jelentette ki Nicolae Ciucă miniszterelnök a keddi koalíciós ülés előtt.

A kormányfő rámutatott, jelenleg a képviselőházban megvitatásra vár egy törvénytervezet a Covid-igazolványról, de az egészségügyi miniszter kezdeményezésére mérlegelik egy másik törvényjavaslat kidolgozását. Ciucă szerint a parlament dönthetne majd arról, hogy melyiket fogadja el.

A miniszterelnök közölte, Alexandru Rafila egészségügyi miniszterrel arról is beszéltek, hogy a Covid-igazolványt nem állandó jelleggel kellene alkalmazni, hanem időszakosan, a járványmutatók függvényében.

(Agerpres)

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük