Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Tűz ütött ki Szebenjuharoson egy szállodában, több mint száz embert kellett kimenekíteni

Tűz ütött ki Szebenjuharoson egy szállodában, több mint száz embert kellett kimenekíteni Románia

Százkilenc embert kellett kimenekíteni egy szebenjuharosi (Păltiniş) szállodából, ahol tűz ütött ki csütörtökön hajnalban.

Hirdetés
Hirdetés

Alina Voina, a Szeben megyei katasztrófavédelmi felügyelőség szóvivője elmondta, az 112-es segélyhívó számon jelezték, hogy tűz ütött ki egy szebenjuharosi szálloda élményfürdőjében. A helyszínre siető tűzoltók és mentősök 106 vendéget és a hotel 3 alkalmazottját mentették ki. Két nőt füstmérgezéssel szállítottak kórházba, a többieket a helyszínen látták el.

A tüzet sikerült eloltani – közölte a katasztrófavédelem szóvivője.

50.500 lejre büntették a hotel tulajdonosát

A Szeben megyei Katasztrófavédelmi Felügyelőség tájékoztatott, a szállodatulajdonosnak nem volt tűzvédelmi engedélye az épületre és a villanyhálózatban is improvizált megoldásokat eszközölt.

A szállodatulajdonost két évvel ezelőtt, 2018 novemberében, már megbírságolták 50.000 lejre a tűzvédelmi engedély hiánya miatt.

Százkilenc embert kellett kimenekíteni egy szebenjuharosi szállodából, ahol tűz ütött ki csütörtökön hajnalban.

(Agerpres)

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hozzászólások
 • User
  Dátum: 2020. február 13., 10:00
  ÉRTÉKELÉS: 2

  Mennyire szépen hangzik Szebenjuharos ” Păltiniș ” Nagyszebenben jártam iskolába az úgy nevezett aranykorszakban , de még nem tudtam a magyar nevét – köszönet érte .

  • User
   Dátum: 2020. február 13., 13:56
   ÉRTÉKELÉS: 2

   Pedig ha beírod a g be a román nevet es odaírod neve magyarúl akkor kiadja.Ez szabad fordítás mert páltin magyarúl juhart jelent az iş rag pedig -ás-is stb.ragnak felel meg pl.zmeurIŞ -málnÁS.De Păltinis Kecsetnek is a neve,talán ezért lett Szebenjuharos ,hogy ne tévesszék össze.