Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Több százan tüntettek az EU-elnökség megnyitója alatt

Több százan tüntettek az EU-elnökség megnyitója alatt Románia

Több száz tüntető gyűlt össze csütörtök este a bukaresti Román Athenaeum épülete előtt, ahol elkezdődött a román EU-elnökség hivatalos nyitórendezvénye.

A tiltakozók Európa-párti és kormányellenes jelszavakat skandálnak. Román és EU-zászlókat, illetve „Európa, veled vagyunk!”, Románia nem kér a közkegyelemből!” feliratú táblákat tartanak a kezükben.

A tiltakozók között van Dacian Cioloş volt miniszterelnök is. Az exkormányfő azt mondta, „a románokkal szembeni tiszteletlenség jele”, hogy Liviu Dragnea képviselőházi elnök nem vesz részt az eseményen.

Hirdetés
Hirdetés

„Ez elsősorban a románokkal szembeni tiszteletlenség jele, mert tudomásom szerint a legfrissebb közvélemény-kutatások értelmében a romániai lakosság több mint 70, csaknem 80 százaléka úgy véli, hogy Romániának az Európai Unióban van a helye, és méltányolja, hogy az ország tagja az EU-nak” – fogalmazott Cioloş.

A tüntetésen jelen van Vlad Voiculescu volt miniszter és a közismert román színművésznő, Oana Pellea is.

A környéket a csendőrség biztosítja, ez idáig nem történtek incidensek.

Az Európát akarunk, nem diktatúrát elnevezésű demonstrációra való mozgósítás a Facebookon zajlott, és a román EU-elnökség hivatalos nyitórendezvényének végéig tart.

(Agerpres)

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük