Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Több mint százezer táblagépet osztanak szét hétfőtől

Több mint százezer táblagépet osztanak szét hétfőtől Románia

Újabb százezer táblagépet osztanak szét hétfőtől kezdve az iskolások számára – jelentette be szerdán Monica Anisie tanügyminiszter.

Hirdetés
Hirdetés

Anisie közölte: az iskolakezdés óta „sokat javult a helyzet”, a hét végéig megérkezik 82.000, a minisztérium által beszerzett táblagép, jövő héttől pedig elkezdik szétosztani a második szállítmányt is, ami 108.000 táblagépet jelent.

„Ma is videokonferenciát tartottunk a főtanfelügyelőkkel, amelyen arra kértem őket, hogy készítsenek újabb leltárt, mert minden nap más adatokat kap a tanügyminisztérium. (…) Arra kértem őket, hogy beavatkozási tervet dolgozzanak ki helyi szinten minden oktatási intézmény számára. Ezen dolgoznak most” – mondta a szaktárca vezetője.

Arról is beszámolt, hogy a tanfelügyelőségek ellenőrzéseket tartanak az online oktatásról, és több helyen szankcionálták már azokat a tanárokat, akik nem hajlandók online megtartani az órájukat.

(Agerpres)

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hozzászólások
 • User
  Dátum: 2020. november 12., 10:46
  ÉRTÉKELÉS: 10

  Nem jobb lett volna a szülőre bizni a beszerzést?! Sokan még megpótolták volna a táblagép árát, hogy számítógépet vásárolhassanak! A tabletet tapogatni külön művészet Word, Excel, ppt használatánál!
  Az állam a cégeket kellene ellenőrizze!!!!
  A kommunikációs eszközök nagyon megdrágultak a 2019 előtti árakhoz képest!!!!

  • User
   Dátum: 2020. november 12., 19:27
   ÉRTÉKELÉS: 5

   Igen…. szülőre bízni a beszerzést… Kérdem én. Amelyik szülőnek nehéz még az is hogy legyen amit az asztalra tennie akkor hogyan szerezze be a gyermekének a laptopot/számítógép vagy tabletet??? Ha az állam segíteni akar az a baj ha meg nem segít akkor az a baj….

  • User
   Dátum: 2020. november 13., 10:19
   ÉRTÉKELÉS: 3

   A tablet arra van, hogy kövessék az órát. Nem excel, word, stb-re. Kap vele egy mobilinternet kapcsolatot is. Ez nagy segítség annak, akinek se gépe, se internete nincs. Egy laptop pedig használtan is kb. 300 lejjel több, mint egy tablet és ahoz még kell az internetkapcsolat. is A fiatalok, gyerekek pedig könnyen tapogatják a képernyőt, elboldogulnak ők, nem kell kétségbe esni. A baj az, hogy késik a tabletek kiszállítása.