Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Több mint száz személyt vettek őrizetbe a DIICOT nagyszabású akciója nyomán

Több mint száz személyt vettek őrizetbe a DIICOT nagyszabású akciója nyomán Románia

Százöt gyanúsítottat vettek őrizetbe a hatóságok a szerdai, országos szinten összehangolt nagyszabású akciójuk nyomán – közölte a Szervezett Bűnözés és Terrorizmus Elleni Ügyészség (DIICOT).

A román rendőrséggel és a csendőrséggel közösen végrehajtott akció során 105 gyanúsítottat őrizetbe vettek, további 24-et pedig hatósági felügyelet alá helyeztek.

A házkutatások nyomán 11,9 kg kannabiszt, 276 kannabisznövényt, 186 kannabiszmagot, körülbelül egy kilogramm kokaint, 55 gramm hallucinogén gombát, 1745 gramm pszichoaktív anyagot és 339 kábítószer-tablettát foglaltak le.

Lefoglaltak továbbá 60 növénydarálót, 48 precíziós mérleget, számítógépeket és más adathordozókat, 49 pirotechnikai eszközt, egy tűzfegyvert, 6 nem halálos fegyvert és fehérfegyvereket, 10 személygépkocsit, 20 kilogramm ezüstöt, egy kg aranyat, valamint 136.000 eurót, 109.570 angol fontot, 644.000 lejt, 19.000 dollárt és 8150 eurót; a bankókon hamisítás nyomai láthatók.

A hatóságok három ingatlant is zár alá helyeztek.

A bűnüldöző szervek szerdán több mint ötven akciót hajtottak végre kábítószer-kereskedelemre, emberkereskedelemre, kiskorúak és kiszolgáltatott személyek kizsákmányolására, számítógépes bűnözésre és vagyon elleni bűncselekményekre szakosodott szervezett bűnözői csoportok felszámolása érdekében.

forrás: Agerpres

fotó: pixabay.com

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük