Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Több mint 26 millióan lépték át a román államhatárt idén nyáron

Több mint 26 millióan lépték át a román államhatárt idén nyáron Románia

Mintegy 26 millió személy lépte át az országhatárt az idei nyári szezonban, 17 százalékkal többen, mint egy évvel korábban – tájékoztatott szombaton a határrendészet.

Hirdetés
Hirdetés

A közlemény értelmében idén június 1-je és szeptember 6-a között mintegy 26 millió személy lépte át az államhatárt, közülük 12,5 millióan belépésre, 13,5 millióan pedig az országból való kilépésre jelentkeztek, ugyanakkor 6,3 millió szállítóeszközt jegyeztek. Tavaly ugyanebben az időszakban 22,4 millió személyt és 5,2 közlekedési eszközt regisztráltak a határátkelőknél, ami a személyforgalom 17 százalékkal, a szállítóeszközök forgalmának pedig 20 százalékkal való növekedését jelenti.

A legnagyobb forgalmat a román-magyar határátkelőknél jegyezték, itt körülbelül 7,7 millióan keltek át, valamint a repülőtéri átkelőknél, ahonnan 6,4 millió személy indult külföldre, illetve érkezett az országba.

A határrendészet minden szükséges intézkedést meghozott annak érdekében, hogy az elkövetkező időszakban is gördülékeny legyen a határforgalom – mutat rá még a közlemény, amelyben ugyanakkor azt javasolják a külföldre utazóknak, hogy a torlódások elkerülése érdekében használják valamennyi határátkelőt.

(Agerpres)

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hozzászólások