Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Tizenegy megyében volt szükség az elmúlt 24 órában a katasztrófavédelem közbelépésére

Tizenegy megyében volt szükség az elmúlt 24 órában a katasztrófavédelem közbelépésére Románia

Nem követelt emberi áldozatokat a havazás és a hóvihar az elmúlt 24 órában, nem alakultak ki az emberek épségére veszélyt jelentő, különleges helyzetek – közölte kedden az országos katasztrófavédelmi felügyelőség (IGSU).

Téli körülmények között zajlik a közlekedés az országban, de nincsenek a havazás vagy hóvihar miatt elzárt útszakaszok. A szakhatóság szerint sem az éjszaka folyamán, sem kedd reggel nem érkezett hozzájuk jelentés a hóban elakadt járművekről vagy emiatt veszélybe került személyekről. „A katonai tűzoltók továbbra is dolgoznak az utakra, járművekre dőlt fák eltakarításán, a leszakadt elektromos vezetékek eltávolításán” – áll még a közleményben.

Hirdetés
Hirdetés

E szerint az elmúlt 24 órában tizenegy megyében okozott károkat a kedvezőtlen időjárás. Argeş, Arad, Krassó-Szörény, Gorj, Mehedinţi, Neamţ, Prahova, Szilágy, Szeben, Temes és Vâlcea megyében volt szükség a katasztrófavédelem munkatársainak közbelépésére, többnyire az útra vagy autókra dőlt fák, az úttestről kicsúszott járművek, a rövid időszakokra elakadt forgalom miatt.

Kedd reggel 313 településen voltak még fennakadások az áramszolgáltatás terén – derül még ki az IGSU közleményéből, amely szerint Krassó-Szörény és Temes megyében hétfőn összesen tizenegy nagy teljesítményű generátort állítottak működésbe, hogy biztosítsák a kórházak, a vízüzemek és bizonyos települések áramellátását.

(MTI)

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük