Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Tiltakoznak a hazai fuvarozók a sofőrök napidíjának megadóztatása miatt

Tiltakoznak a hazai fuvarozók a sofőrök napidíjának megadóztatása miatt Románia

Mintegy 15 százalékkal növeli a nemzetközi fuvarozással foglalkozó hazai vállalkozások tarifáit a sofőrjeik napidíjának megadóztatása – jelentette ki egy csütörtöki sajtótájékoztatón a gyulafehérvári Apulum Fuvarozói Szövetség elnöke, Dumitru Blaga.

Hirdetés
Hirdetés

A sajtótájékoztatón a közúti fuvarozási ágazat összesen hét munkáltatói szövetségének képviselői voltak jelen. Az ellen kívántak tiltakozni, hogy az Országos Adóhatóság (ANAF) visszamenőleg öt évre megadózza a vállalkozásaik alkalmazásában lévő hivatásos gépkocsivezetők napidíját.

Dumitru Blaga túlkapásnak minősítette az ANAF eljárását, ami szerinte csődbe taszítja az ágazatot. Közlése szerint van olyan cégvezető, akinek büntetőkamatokkal együtt, visszamenőleg 2 millió eurót kell befizetnie az államkasszába. „Komolyan azt gondolja valaki, hogy egy 12 kamiont üzemeltető vállalkozásnak van 2 millió eurója?” – tette fel a kérdést.

Dumitru Blaga leszögezte: az intézkedés arra kényszeríti a nemzetközi fuvarozással foglalkozó hazai vállalkozásokat, hogy 15 százalékkal megemeljék a díjszabásaikat. Ez azonban szerinte azzal járna, hogy többé nem rúgnának labdába a nemzetközi fuvarozás európai piacán, ahol nagyon nagy a verseny.

Az Apulum Fuvarozói Szövetség elnöke figyelmeztetett: ha az ANAF nem tesz le a sofőrök napidíjának megadóztatásáról, az ágazatban tevékenykedő cégek kénytelenek lesznek külföldre költözni. „Nem akarjuk elhagyni az országot, de végső soron ez lesz a megoldás” – jelentette ki Blaga.

(Agerpres)

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hozzászólások
  • User
    Dátum: 2021. augusztus 6., 12:39
    ÉRTÉKELÉS: 7

    Csak ez fáj a szövetségnek?! A legtöbb kamionos minimálbéren van alkalmazva! Ők nem gondolnak a nyugdíjas éveikre?!
    * Az Anaf visszamenőleg a különnyugdijjakat kellene megadózza! Most mit kap 1 kamionos?80€ körül! Hát azért az anafos muftikat legalább bekötném 1 hónapra 1 kamionfülkébe, hogy írigykedjen!