Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Tárgyalóasztalhoz ül az RMDSZ és az EMSZ

Tárgyalóasztalhoz ül az RMDSZ és az EMSZ Románia

Még ezen a héten tárgyalni fognak az RMDSZ és az Erdélyi Magyar Szövetség vezetői a parlamenti választásokon való esetleges együttműködésről – számolt be a Marosvásárhelyi Rádió a Maszolra hivatkozva.

Hirdetés
Hirdetés

Hegedüs Csilla, az RMDSZ szóvivője a hírportálnak elmondta: megkapták az EMSZ találkozót kezdeményező levelét. Még nem válaszoltak rá, de az RMDSZ soha nem zárkózott el a tárgyalásoktól. A találkozót ezen a héten megejtik. Az időpontot még nem rögzítették – mondta Hegedüs Csilla.

Mint ismert, az RMDSZ a 2016-os választások előtt együttműködési megállapodást kötött a Magyar Polgári Párttal, amelynek értelmében az MPP két képviselője parlamenti mandátumhoz jutott. Időközben azonban az MPP fúzióra lépett az Erdélyi Magyar Néppárttal; egyik képviselőjét, Biró Zsoltot kizárták, társát, Kucsár Terza Józsefet pedig marginalizálták. A fúzió révén létrejött EMSZ társelnökei pénteki, kolozsvári sajtótájékoztatójukon közölték, hogy sürgősen írásban megkeresik az RMDSZ-t, és felajánlják a nagyobbik erdélyi magyar politikai szervezet számára az együttműködésüket a decemberben esedékes parlamenti választásokon.

(Marosvásárhelyi Rádió)

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hozzászólások