Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Tanügyminiszter: az iskolák 80%-a készen áll a tanévkezdésre

Tanügyminiszter: az iskolák 80%-a készen áll a tanévkezdésre Románia

Az oktatási intézmények mintegy 80 százaléka készen áll a tanévkezdésre, fel van szerelve fertőtlenítőszerekkel és maszkokkal; a megyei közegészségügyi igazgatóságok (DSP) szeptember 7-én ismét megvizsgálják a járványhelyzetet, és következtetéseik, illetve az egyes iskolák javaslatai alapján döntenek majd a vészhelyzeti bizottságok az iskolakezdés módjáról – jelentette ki szombaton Monica Anisie oktatási miniszter.

Hirdetés
Hirdetés

„Ahol súlyos a helyzet, választhatják az online oktatást” – mondta a tárcavezető a B1 televízió műsorában.

Anisie rámutatott, Ludovic Orban miniszterelnök pénteki nyilatkozatában – miszerint felmerült, hogy szeptember 14-én online formában kezdődjön meg a tanítás, és csak októberben térjenek vissza a diákok az iskolába – csak egy javaslatot ismertetett, amely a kormányhoz érkezett a tanévkezdés kapcsán, ugyanis „vannak szülők, akik szerint el kellene halasztani a tanévkezdést”.

„Mi tettünk egy bejelentést, és elő van készítve a dokumentum, amely szerint szeptember 14-én kezdődik a tanév. (…) Én nem kockáztatnám meg, hogy szeptember 7-e előtt elmondjam, milyen forgatókönyv szerint kezdődik majd az iskola. Ezért is decentralizáltuk a döntést” – nyomatékosította, hangsúlyozva, várhatóan szeptember 11-ére „kapunk tiszta képet arról, hogy mi történik”. Úgy véli, nem késői a dátum, mert az iskolák már előkészültek a tanévkezdésre.

A tárcavezető szerint 836 iskolaépület nem felel meg a legalapvetőbb követelményeknek, sok helyen még az udvaron van a mellékhelyiség. 

(Agerpres)

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük