Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Szórakozásból élve felgyújtott egy kutyát két tinédzser

Szórakozásból élve felgyújtott egy kutyát két tinédzser Románia

Sokkoló videó kezdett keringeni a közösségi médiában, amelyen az látható, hogy két kiskorú felgyújt egy kutyát, amely azután ijedten elmenekül. Az Ilfov megyei rendőrség hivatalból indított eljárást állatbántalmazás, illetve -kínzás vádjával. Az eset Buzău megyében történt, így a nyomozást az ottani hatóságok folytatják. Időközben egy állatvédő szervezet és a rendfenetartók is kiszálltak a helyszínre.

Hirdetés
Hirdetés

A rendőrségi nyomozás megállapította, hogy a felvételeket egy 13 éves, Buzău megyei gyerek készítette és töltötte fel a közösségi oldalra.

A Kola Kariola nevű állatvédő szervezet a rendőrség és a speciális egységek kíséretében kiszállít a helyszínre, és biztonságos helyre szállították a megkínzott állatot.

A felvételeken látható, amint a rendőrök bemennek az udvarra, magukhoz veszik az állatot, védőfóliával takarják be, majd átadják az állatvédőknek. Tájékoztatásuk szerint a négylábú jobban van, pszichésen azonban megviselte az eset, fején több ütésnyom is látszik.

„Először azt hittük, hogy nincs esélye életben maradni, de miután átvettük, kiderült, hogy az égési sérülései nem túl súlyosak. A rendőrök elmondása szerint acetonnal öntötték le, és csak a bundája perzselődött meg. A gond az, hogy pszichésen nagyon megviselte az eset. Nem ez volt az első alkalom, hogy megkínozták. A fején több sérülés is található, amelyeket nem az égés, hanem ütések okoztak” – nyilatkozta Marius Chirca, a Kola Kariola képviselője.

Az állatvédők most örökbefogadót keresnek a kutyának.

(Digi24)

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hozzászólások