A honlap többnyire a Kovászna megyében megjelenő Székely Hírmondó napilap írásait jeleníti meg, de csak részben azonos annak tartalmával.

Románul mondta el köszöntőbeszédét Donald Tusk Bukarestben

Románul mondta el köszöntőbeszédét Donald Tusk Bukarestben Románia

Meggyőződése, hogy Románia mindent megtesz majd Európa érdekeinek védelmében, illetve hogy EU-elnöksége alatt az ország kellő hangsúlyt fektet a szabályok betartására – hangsúlyozta az Európai Tanács elnöke, Donald Tusk a román EU-elnökség hivatalos nyitórendezvényén.

“E gyorsan változó világban, amelyben nap mint nap meglep bennünket a jövő, fontos szerepe van a szabályok betartásának és az elvekhez való ragaszkodásnak (…) Most nagymértékben Romániától függ, hogy miként kezeli Európa a jövő kihívásait. És csak önökön múlik, hogy a román politika jó példa vagy szigorú figyelmeztetés lesz-e Európa számára” – fogalmazott Tusk román nyelven mondott beszédében, amelyet több ízben is tapsvihar szakított meg. Hozzátette, tévednek, akik azt hiszik, hogy a szabályok figyelmen kívül hagyása, a “rövidebbik út választása” a hatalom jelének számít az Európai Unióban. “Nem, ez a gyengeség jele. Azoknak pedig, akik erőfeszítéseket tesznek az európai értékek, szabadságunk, jogaink védelmében, azt mondom: Folytassák a harcot!” – nyomatékosította.

Donald Tusk beszédében rámutatott, nagy csodálója Romániának, a román kultúrának, nagyra tartja a román művészeket, értelmiségieket, sportolókat, és felhívást intézett minden román állampolgárhoz, hogy olyan elszántsággal védjék a szabadságot, a feddhetetlenséget, az igazság tiszteletét, a jogállamiságot és az alkotmányt, mint ahogy Helmuth Duckadam védte a Bukaresti Steaua labdarúgócsapatának kapuját a Bajnokcsapatok Európa-kupájának 1986-os döntőjében, amikor a Barcelona négy büntetőrúgását hárította. “Akkor az lehetetlennek tűnt számomra, de neki sikerült. Önöknek is sikerülni fog. Ez úton biztosítom önöket teljes támogatásomról” – zárta beszédét Donald Tusk.

(Agerpres)

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

Hozzászólások
 • User
  Dátum: 2019. január 11., 16:53
  ÉRTÉKELÉS: 5

  Nagy seggnyaló a muki😎Külön köszönthette volna az 1 millió erdélyi magyart is! Amúgy jobban beszélt romünúl mint sokan a parlamentben!

 • User
  Dátum: 2019. január 11., 16:16
  ÉRTÉKELÉS: 3

  Tristan Tzara-t/eredeti nevén Samuel Rosenstock/ is megemlítette a nagy kultúremberek között,mint Emil Cioran ,Mircea Eliade,Eugene Ionesco /eredeti nevén Eugen Ionescu/.Tzara az egyike a dadaizmus megalapítójának.Micsoda művészet! A wc kagylóból meg szemétből csináltak például szobrot,a nevüket a dadaisták úgy vették fel,hogy felcsaptak egy szótárat és az első szó ami azon a lapon/dada/ volt,arról elnevezték a “művészeti irányzat “mozgalmat.Hogy kik súgták Tusknak a neveket? Nekem vannak ötleteim.Szerintem ezért kapott ajándékba egy fél Daciat/Dacia 500 Lastun/. Na azzal próbáljon elmenni Bruxellesbe!