Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Perzsaszőnyeg Ceaușescuval. Érdekli?

Perzsaszőnyeg Ceaușescuval. Érdekli? Románia

Afelől senkinek sincs kétsége (ha volt, ezután már nem lesz), hogy a romániai apróhirdetéseket böngészve szinte mindent, vagy inkább mindent is találni. A legkülönbözőbb tárgyakba és termékekbe botlani a nyomtatott és az online reklámfelületeken, legyen az bélyeggyűjtemény, traktor sárvédő, vagy éppen jegygyűrű.

Az Olx.ro, az online bolhapiac egyik legnagyobb üzemeltetőjének oldalán ennél a szintnél azért jócskán túllépő árucikkbe botlani. Ez egy, a Ceaușescu házaspárt portréjával díszített klasszikus perzsaszőnyeg, melyért egy bukaresti polgár nem több és nem kevesebb, mint 45 ezer eurót kér. A portékát a „Sport, szabadidő, képzőművészet” kategóriában árulja, és eredetiségét hivatalos okmányokkal tudja igazolni.

A romániai kommunista rezsim személyi kultuszát csodálatosan szemléltető gyapjúszőnyeg termékleírásában a következő áll:

„Kézzel szőtt gyapjú szőnyeg a Ceaușescu házaspár portréjával

Egyedi darab!

Eladom a gyapjúból készült kézzel szőtt szőnyegemet, amelynek központi kompozíciója Nicolae és Elena Ceaușescu arcképe súlyozott, kék háttérrel, ovális szegéllyel, kézműves mintákkal. A méretek: 2,95 m / 2,60 m. A szőnyeget manuálisan, a néhai UCECOM alkalmazottja, Mislea Baicoi egy párttisztviselő megrendelésére 2 évig készítette, aki azt a Ceaușescu családnak ajándékozta.

A hitelességét igazoló okmányok a birtokomban vannak!”

A diktátort és nejét ábrázoló kárpit, ami már történelmi relikviának számít, egyáltalán nem tűnik kopottnak. Akár még jól is jöhet a nappaliba, heverészőnek, ha végül csak padlóra küldi Romániát a kommunista nosztalgiázás! 

Itt megrendelheti!

 

(profit)

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hozzászólások
 • User
  Dátum: 2018. augusztus 9., 8:34
  ÉRTÉKELÉS: 1

  Nahat….micsoda hir , erdemes volt errol cikket irni
  valoszinuleg nagyok sok ember van , akit az erdekel , h ki milyen hulyeseget arulnak online…..

 • User
  Dátum: 2018. augusztus 9., 11:09
  ÉRTÉKELÉS: -3

  Kérdem a polgármester urat miért szereti össze azokat a kutyákat amelyek et rendszeresen etetnek és van hol legyen ahonan az egyik nap elvitték hozak vissza met ő nem bánttot senkit

 • User
  Dátum: 2018. augusztus 9., 14:31
  ÉRTÉKELÉS: -7

  A polgarmestered azert szedeti ossze a kutyakat,mert ezek a hatalom emberei minden mas eletformat utalnak,a sajatjukon kivul.Te nem latod,hogy egyik a tyukokat olette,a masik a disznokat,a harmadik a medveket,a negyedik a kutyakat stb. Ezek ugy tartjak magukrol,hogy mas elolenynek ebben az orszagban nincsen helye,meg az embertarsaiknak sincs,csak kizarolag nekuk,a voros majmoknak akik ezt az orszagot vezetik.Mikor mar minden mas elolenyt kiirtottak ebbol az orszagbol, akkor azon embertarsaikra fognak vadaszni,melyeket ok ugy tartjak,hogy nem kozuluk valok. Mert a bolsevikok soha nem ereztek es soha nem is fogjak magukat jol erezni,ha nem gyilkolhatnak!

 • User
  Dátum: 2018. augusztus 9., 17:55
  ÉRTÉKELÉS: -11

  Te tenyleg nem vagy tisztaban a bolsevik es meg egy csomo szo jelentesevel, ugy mint ol, voros majom, kiirtani, gyilkolni stb. Oriasi zur van a fejedben.

 • User
  Dátum: 2018. augusztus 9., 20:13
  ÉRTÉKELÉS: -12

  Na ide figyeljel te szekus! Ugy latom nagyon ram vagy allva de en tudom,hogy mi az ami nem tetszik neked.Es pedig:AZ IGAZSAG. Mert az igazsag a te fajtaidnak mindeg is tabu tema volt,hiszen ti a diverzio,a hazugsag,es a cselszoves nagymesterei voltatok eleteteken at. Nektek nem tetszik az ha valaki a szemetekbe mondja az igazat.Mondd,hogy lehetseges az,hogy mind akik a Ceausescu idejeben olyan jol eljatszottatok a legnagyobb patriotat,a legnagyobb nacionalistat es a legnagyobb kommunistat most a Ceausescu halala utan a legnagyobb kulakokka es barokka nottetek ki magatokat.Koppenyforgato egy hazug rablobanda vagytok ti,hallode?! Nektek sem a kommunizmus elveihez,sem a demokracia elveihez nincsen semmi kozotok.Nektek ebben az orszagban mindeg is csak a lopashoz,a csalashoz,a cselszovesekhez es a nep kizsakmanyolasahoz volt kozotok.No meg a gyilkossagokhoz amiket a mult rendszerben es a jelenben is elkovettetek.A multban a „nepi demokracia”(micsoda hazug bolsevik jelzo!) ellensegeit nyirtatok ki,a jelenben az uzleti rivalisaitokat. Szemet egy bolsevik rablobanda vagytok ,hallode !

  • User
   Dátum: 2018. augusztus 10., 0:40
   ÉRTÉKELÉS: -9

   Honnan tudjuk, hogy nem te vagy a szekus, nagy igazságosztó? Jól megmondod itt a nagy igazadat számodra ismeretlen embereknek, csak azért, mert eltérő véleményen vannak. „Te fajtád, ti gyilkosok, te szekus, ti rablóbanda” talán ismersz innen személyesen valakit, hogy ilyen jelzőkkel dobálózol? Eltér a véleménye a tiedtől? Na, az biztos rabló szekus, bolsevik… Milyen nagybetűs igazság ez?

 • User
  Dátum: 2018. augusztus 10., 9:36
  ÉRTÉKELÉS: -12

  Hagyd az urget, megfutott az agya, nem erdemes vitatkozni vele. Egyebkent lehet, hogy tenyleg szekus. Egyfolytaban provokal, mocskolodik, propagandat folytat. Csak azt nem ertem, miert engedik be ide minden hulyeseget.

 • User
  Dátum: 2018. augusztus 10., 10:20
  ÉRTÉKELÉS: -13

  A ti agyatok az nem futott meg.Ti szekusoztok masokat,mikozben mindeg mindenbe belekottok,fokeppen azok kommentjeibe akik nem nyaljak veletek egyutt a hatalom se..et!

 • User
  Dátum: 2019. január 31., 14:06
  ÉRTÉKELÉS: 2

  Igazán ideje volna már levenni ezt a ceausescu-páros perzsaszőnyeg hírdetést. Nincs olyan hülye ember ebben a megyében aki ezért pénzt adna.Felháborító,mindannyiszor amikor meglátom,hiszem,hogy nem vagyok egyedül,aki így érez.Vagy talán provokálni akar vele a Hírmondó?

 • User
  Dátum: 2019. március 19., 13:06
  ÉRTÉKELÉS: 0

  Megáll az ész!!!!
  Mostantól már csak a géniuszok perzsaszőnyegét lehet látni az apróhírdetésekben?
  Soha többé nem kattintok rá a Hírmondóra.