Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Orban: számunkra létfontosságú, hogy december 31-éig elfogadjuk a jövő évi költségvetést

Orban: számunkra létfontosságú, hogy december 31-éig elfogadjuk a jövő évi költségvetést Románia

Számunkra létfontosságú, hogy december 31-éig elfogadjuk a jövő évi állami költségvetés, valamint a társadalombiztosítási költségvetés törvényét – közölte vasárnap a Digi 24 műsorában Ludovic Orban miniszterelnök.

Hirdetés
Hirdetés

„Ha lehetőség van a parlamenti vitára, akkor megyünk a parlamenti vitával, ha kiderül, hogy fennáll az időhúzás veszélye (…), akkor dönthetünk úgy, hogy felelősséget vállalunk a két jogszabályért” – mondta Orban.

Kifejtette: a pártoknak abban az esetben is van lehetőségük módosító indítványokat benyújtani, ha a felelősségvállalás módszerét alkalmazzák, a módosító javaslatokat a kormány fogadja el, vagy utasítja el.

A kormányfő szerint a Nemzeti Liberális Párt (PNL) számára elfogadhatatlan a Szociáldemokrata Párt (PSD) gyakorlata, hogy február-március magasságában készüljön el a költségvetés, ezért mindet megtesznek azért, hogy ezt még idén megszavazzák.

Nem szociáldemokrata módszer a felelősségvállalással elfogadott törvényem megtámadása

Nem tekinthető szociáldemokrata módszernek, hogy az alkotmánybíróságon támadja meg a PSD a felelősségvállalással elfogadott törvényeket – állapította meg Ludovic Orban.

A kormányfő arra reagált, hogy Marcel Ciolacu, a Szociáldemokrata Párt (PSD) ügyvivő elnöke december 12-én azt nyilatkozta, hogy a PSD óvást emel az alkotmánybíróságon a kormány által felelősségvállalással elfogadott két jogszabály, az Országos Igazságszolgáltatási Intézetbe (INM) felvételizőktől megkövetelt szakmai tapasztalat kettőről négy évre növelésére vonatkozó intézkedés alkalmazásának halasztásáról szóló, illetve a diákszállítást szabályozó törvény ügyében.

Orban ezt „rossz döntésnek” nevezte, mert szerinte azt követően, hogy a megyei közszállítást kereskedelmi tevékenységgé tették és így nem kapnak kedvezményt, a gyerekek egy része nem tud rendszeresen iskolába járni. Orban azt mondja: a PSD éppen a legelesettebbeknek árt, ami „nem egy szociáldemokrata módszer”.

(Agerpres)

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük