Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Orban: nem fogok elfogadni semmilyen egyezséget a PSD-vel

Orban: nem fogok elfogadni semmilyen egyezséget a PSD-vel Románia

Ludovic Orban nem fog elfogadni semmilyen egyezséget a Szociáldemokrata Párttal (PSD) a jelenlegi kormányválság feloldása érdekében, az egyetlen „tisztességes” megoldásnak a koalíció helyreállítását tartja.

Hirdetés
Hirdetés

A Nemzeti Liberális Párt (PNL) elnöke erről az alakulat Giurgiu megyei szervezetének vezetőségi ülésén beszélt pénteken, az elnökjelölti programjának bemutatásakor.

Orban három kiutat lát pártja számára a kormányválságból: a koalíció helyreállítását, az PSD-vel kötött egyezséget és az ellenzékbe vonulást. „Én személyesen nem tudok elfogadni semmilyen egyezséget a PSD-vel. Akárhány egyezséget kötött a PNL az idők folyamán a PSD-vel, a PNL-t minden esetben súlyos veszteségek érték” – mondta a pártelnök.

Orban kifejtette, hogy elfogadhatatlannak tartja a kisebbségi kormányzást és az ellenzékbe vonulást is, az egyetlen megoldás szerinte a koalíció helyreállítása. A politikus hivatkozott egy friss felmérésre, amely szerint a lakosság hetven százaléka is a koalíció helyreállítását támogatja.

„Ez nem bonyolult. Tudjuk, mi az ára a koalíció helyreállításának. Ezt az árat kifizethetjük most, két nap, egy hét vagy 45 nap múlva, de ki fogjuk fizetni, higgyék el nekem” – jelentette ki arra utalva, hogy az USR PLUS a miniszterelnök lecserélését szabta meg a kormányba való visszatérésének feltételéül.

(Agerpres)

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hozzászólások