Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Orban: az oltás létezik, megalapozott remény van a koronavírus-világjárvány megállítására

Orban: az oltás létezik, megalapozott remény van a koronavírus-világjárvány megállítására Románia

Ludovic Orban miniszterelnök azt mondta a szerda esti kormányülés kezdetén: a COVID elleni oltás létezik, az engedélyeztetés utolsó szakaszában van, és megalapozott remény van a koronavírus-világjárvány megállítására. „Nekünk fel kell készülnünk, meg kell szerveznünk, hogy amint hozzáférünk az első kiutalt oltásadagokhoz, be tudjuk indítani a vakcinakampányt” – mondta a kormányfő.

Hirdetés
Hirdetés

Orban elmondta, az európai megállapodás értelmében a tagállamok lakosságarányosan fogják megkapni az első vakcina-adagokat. Az oltások ugyanis nem egyszerre, hanem szakaszonként fognak megérkezni.

A miniszterelnök emlékeztetett, hogy az államfő által összehívott munkacsoport döntése értelmében az oltási kampányt Valeriu Gheorghiţă ezredes, a központi katonai kórház járványügyi főorvosa fogja vezetni.

Valeriu Gheorghiţă, aki szintén jelen volt a kormányülésen, kijelentette, hogy a beoltás a legbiztosabb módja annak, hogy életünk mielőbb visszatérjen a normális kerékvágásba mind gazdasági, mind személyes síkon. Hozzátette: a beoltási stratégia már majdnem teljesen elkészült, és jövő hét elején nyilvánosságra hozzák azt.

(Agerpres)

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük