Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

November 15-én szervezi meg az egészségügyi minisztérium a rezidensvizsgát

November 15-én szervezi meg az egészségügyi minisztérium a rezidensvizsgát Románia

November 15-én szervezi meg az egészségügyi minisztérium a rezidensorvosi helyekre és állásokra kiírt vizsgát, amely idén is a bukaresti, kolozsvári, craiovai, iaşi-i, marosvásárhelyi és temesvári központban zajlik majd – derül ki a Hivatalos Közlönyben megjelent miniszteri rendeletből.

Hirdetés
Hirdetés

A vizsgára jelentkező orvosoknak, fogorvosoknak és gyógyszerészeknek 500 lejes beiratkozási díjat kell fizetniük – írja elő egy másik rendelet.

A teszt jellegű vizsgán négy óra áll rendelkezésre a 200 kérdés megválaszolására. A sikeres vizsgához a kérdések 60 százalékára kell helyes választ adni. A hely- és posztválasztás az elért pontszám függvényében zajlik.

A rezidensi helyet elfoglalók a rezidensképzés időtartamával megegyező időre szóló munkaszerződést kötnek majd azzal az egészségügyi intézménnyel, amelyhez felvételnek nyernek. A rezidensorvosi állást elfoglalók határozatlan idejű munkaszerződést írhatnak alá.

Jelentkezni a megyei közegészségügyi igazgatóságok közvetítésével lehet, a jelentkezési iratcsomót pedig kizárólag postán vagy futárszolgálattal lehet elküldeni, átvételi elismervénnyel, október 8-a és 20-a között.

A vizsga a koronavírus-járvány terjedését fékezni hivatott óvintézkedések mellett zajlik majd.

(Agerpres)

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük