Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Nehézkes a kamionforgalom a román-magyar határon

Nehézkes a kamionforgalom a román-magyar határon Románia

Nehézkes a kamionforgalom a román-magyar határon, a szállítók szövetsége szerint rekordhosszúságú, 25 kilométeres sorok alakultak ki, és emiatt tiltakozó akciókat fontolgatnak, amelyekkel akár a személygépkocsik átkelését is befolyásolhatják.

Hirdetés
Hirdetés

Az Európa 2002 – Fuvarozók Munkáltatói Szövetsége (APTE 2002) képviselői azt mondták szerdán az Agerpres hírügynökségnek, hogy eddig nem tapasztalt mértékű problémákkal szembesülnek a román-magyar határon, ahol rekordhosszúságú, 25 kilométeres sorok alakultak ki olyan várakozási időkkel, amilyenekre ‘nem volt példa az utóbbi években’.

A fuvarozók „túlbuzgósággal” vádolják a magyar hatóságokat, amelyek november 1-jétől aprólékos ellenőrzésnek vetik alá a teherautókat, ami rendkívül lelassítja a forgalmat.

Az egyesület, amelynek 250 tagvállalata van, több mint 3800 kamionnal, tiltakozó akciókra készül a magyarországi határátkelőhelyeken.

„Amennyiben nem oldódnak meg a problémák a magyar határon, el fogjuk torlaszolni a határátkelőket, beleértve a személygépkocsiknak fenntartott sávokat is” – mondta Dorin Pop, az APTE 2002 alelnöke.

A határrendészetnek a határátkelőknél való várakozási időket nyomon követő applikációja a következő értékeket mutatja: Nagylak II – 400 perc, Varsánd – 210 perc, Nagylak I. – 60 perc.

A magyar határrendészet hétfői közleménye felhívta a figyelmet arra, hogy november 1-jétől aprólékosan ellenőrizni fogják, hogy a szállítók törlesztették-e például az útdíj be nem fizetése miatt esetleg korábban kirótt bírságokat.

(Agerpres)

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük