Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Migránsonként száz eurót ígértek a csempészek egy határrendőrnek

Migránsonként száz eurót ígértek a csempészek egy határrendőrnek Románia

Egy határrendőr megvesztegetésével próbálkozó embercsempészeket vett őrizetbe hétfőn a korrupcióellenes ügyészség (DNA) Temes megyei kirendeltsége.

Hirdetés
Hirdetés

A DNA közleménye szerint a határrendőrt vasárnap próbálta rávenni két embercsempész arra, hogy – szolgálati kötelességének teljesítését rendszeresen elmulasztva – tegye lehetővé külföldi állampolgárok illegális bejutását Romániába. A gyanúsítottak azt állították, hogy heti legalább négy alkalommal akarnak 25 fős csoportokat átjuttatni a határon meghatározatlan időn keresztül. A migránsonként fizetendő száz euró így, állításuk szerint, heti tízezer eurót tenne ki.

Az embercsempészek által ígért, havi közel 15 millió forintnak megfelelő csúszópénz több mint negyvenszerese a legjobban kereső román határrendészek bérének. A román határrendőrség honlapján hétfőn közzétett statisztikai adatok szerint október hónapban a (nem vezető beosztásban dolgozó) határrendőrök körében a legmagasabb kifizetett nettó bér 5769 lej (428 ezer forint) volt.

A DNA megvesztegetés gyanújával indított a két férfi ellen bűnvádi eljárást és előzetes letartóztatásba helyezésüket kérte a Temes megyei törvényszéktől.

(MTI)

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük