Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Menesztette a kormányfő Vlad Voiculescu egészségügyi minisztert

Menesztette a kormányfő Vlad Voiculescu egészségügyi minisztert Románia

Menesztette szerdán tisztségéből Vlad Voiculescu egészségügyi minisztert Florin Cîțu kormányfő. A tárca vezetését ideiglenesen Dan Barna miniszterelnök-helyettes veszi át.

Hirdetés
Hirdetés

Florin Cîțu szerda reggel találkozott Dan Barnával, elégedetlenségének adva hangot az egészségügyi tárca körüli folyamatos botrányok miatt.

Az utolsó cseppet a pohárban az Andreea Moldovan államtitkár által aláírt, a települések vesztegzár alá helyezésének szabályait módosító rendelet jelentette, amely a miniszterelnök tudta nélkül jelent meg a Hivatalos Közlönyben. Az eset nyomán az államtitkár is menesztésre került.

Ciolacu: túl későn jött Voiculescu leváltása

Túl későn jött Voiculescu leváltása sok olyan románnak, „akik életüket vesztették, vagy tönkrement az egészségük” – állapította meg szerdán a Szociáldemokrata Párt (PSD) elnöke.

Marcel Ciolacu azt mondta: az elmúlt négy hónapban az államfő és a „megszorítások koalíciója” falazott a „katasztrófa miniszternek”, akinek vezetésével „kórházak égtek le, csúfot űztek a betegekből, súlyos betegeket evakuáltak éjnek idején”. Úgy vélte: ideje egy olyan szakembert állítani az egészségügyi tárca élére, aki „tudja, hogy mi a teendő válság idején”.

Cioloş: teljesen elfogadhatatlan Cîţu eljárása a Voiculescu-ügyben

Teljesen elfogadhatatlan, hogy Florin Cîţu miniszterelnök úgy terjesztette Klaus Iohannis államfő elé a Vlad Voiculescu egészségügyi miniszter leváltásáról szóló kérést, hogy előzőleg nem egyeztetett a Mentsétek meg Romániát Szövetség és a Szabadság, Egység Szolidaritás Pártja alkotta USR-PLUS Szövetséggel és a koalícióval – jelentette ki szerdán Dacian Cioloş.

A PLUS elnöke azt mondta: az USR-PLUS Szövetség ülésén megtárgyalják a kialakult helyzetet, és azt követően foglalnak állást az ügyben.

Iohannis aláírta a menesztésről szóló rendeletet

Aláírta szerdán Klaus Iohannis államfő a Vlad Voiculescu egészségügyi miniszter menesztésétől szóló rendeletet – tájékoztat az Államelnöki Hivatal.

(Hotnews/Agerpres)

Cikkünk frissül!
Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hozzászólások