Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

FRISSÍTVE: Ismét tűz ütött ki a csíksomlyói romatelepen

FRISSÍTVE: Ismét tűz ütött ki a csíksomlyói romatelepen Románia

Újabb tűz ütött ki szerda reggel Csíkszeredában, a Somlyó utcai romatelepen, ahol január elején nagy tűz pusztított.

Hirdetés
Hirdetés

A Hargita Megyei Katasztrófavédelmi Felügyelőség sajtóirodája szerint három házra terjedtek ki a lángok, a tűzoltók két kocsival vonultak ki a helyszínre.

A helyszínre kiérkezett Korodi Attila csíkszeredai polgármester az Agerpres hírügynökségnek azt nyilatkozta, hogy három, téglából épült lakóház tetőzetére terjedtek ki a lángok, és a tűzoltók szerint egy túlmelegedett kémény okozhatta a tüzet. A három házban három család lakik, összesen 18 személy. Leszögezte, ha a károsult családok igénylik, el tudják szállásolni őket a város sportcsarnokában, ott, ahol jelenleg a januári tűzvészben károsult romacsaládok egy része él.

‘Ez azonban az ő döntésük, elemezni fogjuk az ügyet. Ez a mostani tűzeset szerencsére nem hasonlítható össze arányaiban a múltkorival’ – nyilatkozta Korodi.

A csíkszeredai Somlyó utcai lakótelepen január 7-én bekövetkezett tűzvészben 20 faház teljesen vagy részben leégett. A helyi önkormányzat mintegy 260 személyt szállásolt el akkor ideiglenesen a város sportcsarnokában.

Azóta az itt elszállásoltaknak mintegy fele visszatért a telepre, 116 személy azonban még mindig a sportcsarnokban él.

Improvizált elektromos vezeték okozta a tüzet

Improvizált elektromos vezetékek okozták a Somlyó utcai romatelepen szerdán kiütött tüzet – jelentette be a Hargita Megyei Katasztrófavédelmi Felügyelőség.

A felügyelőség közleménye értelmében a tüzet egyórányi erőfeszítés után sikerült eloltani, két ház tetőzete égett le, a harmadik háznál már sikerült lokalizálni a tüzet.

„A tűzoltók helyszínre érkezésekor egy ház tetőszerkezete állt lángokban, majd átterjedt a tűz a szomszédos ház tetejére is és fennállt a veszélye, hogy további házakra is továbbterjed. A tűzoltóknak egyórás küzdelem után sikerült eloltaniuk a tüzet. Két ház – amelyeknek egyik fala közös volt – tetőszerkezete teljesen leégett, a tüzet a harmadik ház tetején sikerült lokalizálni. A tűz valószínűleg az improvizált elektromos vezetékek által okozott rövidzárlat miatt ütött ki. Szerencsére nincsenek áldozatok’ – közölte a katasztrófavédelmi felügyelőség sajtóirodája.

A csíkszeredai polgármesteri hivatal tájékoztatása szerint a lángok nem tették tönkre a házak falait és belsejét, az itt élő három család – összesen 18 személy – nem kíván élni a felkínált ideiglenes elszállásolás lehetőségével.

(Agerpres, fotó: György Alpár/Székelyhon.ro)

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hozzászólások