Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Meghalt a sorozatgyilkos

Meghalt a sorozatgyilkos Románia

A szörényvári (Drobeta-Turnu Severin) sürgősségi kórház intenzív osztályán kedden elhunyt Ion Turnagiu bűnöző, aki június 25-én, a Mehedinti megyei rendőrség fogdájában öngyilkosságot kísérelt. Egy ruhadarabból rögtönzött kötélszerűséggel felakasztotta magát, észrevették, de állapota már akkor nagyon súlyos volt, néhány napig kómában feküdt a kórházi ágyon.

Hirdetés
Hirdetés

A 45 éves férfi június óta volt a fogdában, mert a Mehedinti megyei Darvari településen benzinnel lelocsolt, majd meggyújtott egy 17 éves lányt, mert nem fogadta a közeledését, sőt feljelentette zaklatás és nemi erőszak miatt (utóbbira nincs bizonyíték). A férfi egy ideig Hollandiában dolgozott együtt a tizenéves lány édesapjával, onnan eredt az ismeretség. A lány súlyos égési sérüléseket szenvedett, bukaresti klinikán ápolják, túlélési esélyei minimálisak.

Ion Turnagiu egyike volt a romániai „viecásoknak”, azokat nevezik így a börtönben, akiket életfogytiglanilag elítéltek. Az 1990-es évek elején, rablótámadások során öt személy életét oltotta ki, köztük volt egy állapotos nő. Noha 1994-ben életfogytiglani börtönbüntetésre ítélték, tavaly feltételesen szabadlábra helyezték, úgymond jó magaviselete okán. Az igazságügyi minisztérium és a belügyminisztérium vizsgálja a szabadlábra helyezés hátterét.

(bl)

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hozzászólások
  • User
    Dátum: 2020. június 30., 23:48
    ÉRTÉKELÉS: 4

    Hogy lehet egy „viecást”, aki meggyilkol öt embert, jó magaviselet árán kiengedni a börtönből bármennyi idő után? Ha valóban így történt, ez a Rekordok Könyvébe illő eset…