Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Megbírságolták a PSD elnökét a járványügyi szabályok megszegése miatt

Megbírságolták a PSD elnökét a járványügyi szabályok megszegése miatt Románia

Ludovic Orban miniszterelnök „politikai célokra” használja a rendőrséget – jelentette ki vasárnap Marcel Ciolacu, a Szociáldemokrata Párt (PSD) elnöke és hozzátette: természetesen kifizeti a rendőrség által kirótt bírságot.

Hirdetés
Hirdetés

Marcel Ciolacut és további tíz személyt összesen 21 ezer lejre bírságolt meg a rendőrség, amiért nem tartották be a fizikai távolságtartás szabályait egy Sărata Monteoru-i vendéglőben.

„Orban és emberei politikai célokra használják a román rendőrséget. Szégyen! Ez megmutatja, mennyire kétségbe vannak esve és milyen mélyre süllyedtek. Nem emlékszem, hogy a rendőrség sajtótájékoztatót tartott volna, amikor Orban és miniszterei ittak és mulattak a kormánynál, miközben a románok be voltak zárva a házaikba” – nyilatkozta Ciolacu.

Hozzátette, hogy „a valóságban úgy áll a helyzet”, hogy Buzău megyében a zöld forgatókönyv van érvényben, a vendéglők belső termei is nyitva tarthatnak és az asztalnál nem kötelező a maszkviselés. A szabálysértés abban állt, hogy amíg Ciolacu családjával vacsorázott, néhány ismerősük odament az asztalukhoz, ahol „néhány percre” többen voltak, mint a megengedett hatos létszám.

„Ha a Nemzeti Liberális Párt (PNL) úgy összpontosítana a pandémia elleni küzdelemre is, mint az ellenzékre, akkor Románia valószínűleg nem vezetné Európa fekete statisztikáit” – tette hozzá a PSD vezetője.

(Agerpres)

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük