Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Létrehozták a külföldi szavazást megreformálását célzó parlamenti bizottságot

Létrehozták a külföldi szavazást megreformálását célzó parlamenti bizottságot Románia

A parlament plenáris ülése kedden úgy döntött, hogy létrehozza a képviselőház és a szenátus különleges közös bizottságát a választási törvénnyel kapcsolatos jogalkotási javaslatok kidolgozására, módosítására és kiegészítésére.

Hirdetés
Hirdetés

A bizottság hat hónapig működik és célja, hogy törvénytervezetet dolgozzon ki az országon kívüli választási folyamat lefolytatásáról.

A határozattervezet szerint a bizottság bevonhat a munkába szakértőket, a hatóságok, valamint civil szervezetek képviselőit.

A bizottság tagjai Natalia Intotero, Angel Tîlvăr, Valeriu Steriu, Florin Manole, Mirela Furtună, Bianca Gavriliţă, Sebastian Radu, Dan Manoliu, Cristian Marciu, Adrian Diaconu – a Szociáldemokrata Párt (PSD) részéről; Gabriel Andronache, Victor Paul Dobre, Laurenţiu Leoreanu, Iulia Scântei és Daniel Fenechiu – Nemzeti Liberális Párt (PNL); Tudor Benga és Radu Mihail – Mentsétek meg Romániát Szövetség (USR); Dorin Bădulescu – Liberálisok és Demokraták Szövetsége (ALDE); Georgian Pop – PRO Románia; Iusein Ibram – nemzeti kisebbségek; Cornel Sămărtinean – Népi Mozgalom Párt (PMP) és Márton Árpád – RMDSZ.

(Agerpres)

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük