Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Kulcsár-Terza beolvasott az elnöknek

Kulcsár-Terza beolvasott az elnöknek Románia

Kulcsár-Terza József parlamenti képviselő március 14-én a törvényhozás képviselőházában politikai nyilatkozat formájában intézett üzenetet Klaus Iohannis államfőhöz, akit oktatójelleggel egy könyvvel is megajándékozott.

Hirdetés
Hirdetés

A politikus az utóbbi időben meghozott, etnikai töltetű bírósági ítéletekre, az ún. igazságszolgáltatásra fakadt ki. A sajtónak elküldött Ki a magyarokkal az országból! – törvényerőre emelve Romániában című nyilatkozat magyar fordítása szerint Kulcsár-Terza nem fogta vissza magát, leelvtársazta, majd azt vetette Iohannis szemére, hogy a Szekuritátét támogatja, amely napjainkban is működik.

„Az igazságszolgáltatás politikai és etnikai jellegű végleges ítéleteket hoz. Igen, jól mondom, etnikai. Mert emberek csak azért ültek vagy ülnek rácsok mögött, mert magyarok. A székelyek és magyarok elleni népirtás ma is virágkorát éli, ugyanis a nemzetközi jog értelmében népirtásnak nevezendő egy adott közösségnek okozott lelki sérülés. Gúny tárgyává teszi Székelyföldet, zászlaját és himnuszát, most pedig törvényessé teszik az idegengyűlöletet” – olvasható a közleményben.

Mielőtt oktató jelleggel átnyújtotta volna a szász erődtemplomokat bemutató könyvet, hogy megismerje a székely és a szászok történelmét, számos kérdést is feltett az elnöknek. „Mi a szándék? Ellenőrzés alatt tartja az igazságszolgáltatást, és most már a sportot is. Mi következik még? Lerombolja a magyar keresztény templomokat? Ha van bátorsága… De mondom önnek, ezt a meccset nem fogja megnyerni.”

A Iohannisnak ajándékozott könyv borítója

A bukaresti árnyékhatalomnak is üzent, és egyben figyelmeztette őket, hogy elég volt, „a kés a csontjainkig ért.” Mind ezek ellenére Székelyföld volt, van és lesz, március 10. pedig a Székely Szabadság Napja! „Székelyföld autonómiája nem veszélyezteti Románia területi egységét és szuverenitását, és nem mond ellent az ország alkotmányának. Szabadságot akarunk Románia határain belül. Autonómiát Székelyföldnek, szabadságot a székely népnek!” – zárta felszólalását Kulcsár-Terza József parlamenti képviselő ma Bukarestben.

Fotó: Kulcsár-Terza József/Facebook

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hozzászólások
 • User
  Dátum: 2023. március 14., 18:20
  ÉRTÉKELÉS: 6

  A székely autonómiát a magyar állam számolta fel 250 évvel ezelőtt, a reformok, a modernizálás nevében, mint középkori csökevényt.

  • User
   Dátum: 2023. március 15., 14:40
   ÉRTÉKELÉS: 4

   Tehát osztrák-magyar állam…ami közös volt:
   az osztrák császár és magyar király személye,külügy ,hadügy,pénzügy.Ezek történelmi tények és figyelembe kell venni ezeket.

 • User
  Dátum: 2023. március 15., 9:26
  ÉRTÉKELÉS: 2

  2023-250=1773.Hogy lehet ekkora baromságot írni ,hogy a ,magyar állam’ .Ez az időszak éppen a Mária Terézia uralkodásának ideje…méghogy magyar állam.Hát persze ,a rosszindulat az nagy úr.

 • User
  Dátum: 2023. március 15., 14:49
  ÉRTÉKELÉS: 2

  De akkor is osztrák-magyar állam és nem a magyar állam!Az igaz,hogy a budapesti törvényhozás hozta meg a döntéseket ilyen ügyekben a Monarchián belül .

 • User
  Dátum: 2023. március 15., 15:40
  ÉRTÉKELÉS: 5

  Kulcsár-Terzának van egy olyasmije, ami a többi udmrésnek nincs :töke. Ezért kedvelem. Magányos farkas… Oda megy, ahová a többiek nem mernek!

 • User
  Dátum: 2023. március 15., 20:38
  ÉRTÉKELÉS: 3

  Az említett szervvel gondolkodni azért nem lehet. Mutassanak akár egy (1) javaslatot K.T. részéről, amely gazdasági, szociális téren valami hasznot hozott volna. Zászló, címer, ótónómia, románhergelés. Ennyi. Ezért van ott?

 • User
  Dátum: 2023. március 15., 21:45
  ÉRTÉKELÉS: 11

  És az udemeraj hol volt? Nekik nem volt semmi beolvasnivalojuk? Hunyork&company? Ja, hogy még nincsenek választások, nem kell most a pecsét! Lassan a kommunizmus an több jogunk volt mint most, nem kellene az „érdekvédelmi” szervezetnek magához térni végre a mámorbol?

 • User
  Dátum: 2023. március 16., 21:06
  ÉRTÉKELÉS: 1

  Kulcsár-Terza a nacionalizmus semmittevő szószólója. Valami hasznosabbat, gazdasági, adminisztratív téren építtőbbet is mutasson már fel. Ha még sokáig kell nézni a szerepében, annál inkább nem megyek szavazni ilyen sóhivatalnok figurákra semmi szükség, a sz..kavarásnál fontosabb gondjaink vannak. Például rohamosan fogyunk, s éppen ezért ideje lenni a románság normálisabb felével szemben elásni a csatabárdot mielőtt mindenkivel nem kerülünk konfliktusba. Kicsinységünk tudatában jobb szövetkezni, mint arra ébredjünk, hogy a tyúkszemünkre léptetjük még azokat is, akik amúgy nyitottak lennének felénk
  és támogatnának. Csakhát a minden román rossz román képét folyton fenntartani van akinek hasznos, mert dagasztja a pénztárcáját.