Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Felmelegedés, lehűlés, majd újabb felmelegedés következik

Felmelegedés, lehűlés, majd újabb felmelegedés következik Románia

Többnyire meleg, de változékony időre számíthatunk a következő két hétben, esős időszakok is lesznek az ország mindegyik régiójában – derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat (ANM) március 14. és 26. közötti időszakra vonatkozó előrejelzéséből.

 

A hét első napjaiban felmelegszik az idő, a nappali csúcsértékek átlaga 14-16 Celsius-fokig nő, 15-e után jelentős lehűlés várható, 6 Celsius-fok körüli maximumokkal, vasárnapra azonban a csúcsértékek ismét elérik a 16 Celsius-fokot. Jövő héten 12-15 fok között változnak a maximumok.

Hirdetés
Hirdetés

A minimumok a hét eleji mínusz 4 Celsius-fokról 1 Celsius-fokig nőnek, jövő héten 2-3 fok körül alakulnak. Csapadékra március 16-a körül és 21-e után is számítani lehet. A hegyekben is jelentős hőmérséklet-ingadozások lesznek a héten, előbb fokozatosan 6-7 Celsius-fokig nő a maximumok átlaga, aztán 16-ára mínusz 1 Celsius-fokra csökken, majd a hét végére ismét 6-8 Celsius-fokig emelkedik. Jövő héten 3-4 Celsius-fokig melegszik a levegő nappal. Éjszaka többnyire mínusz 3 Celsius-fok és fagypont közötti értékekre lehet számítani, kivéve a 16-a és 18-a közötti időszakot, amikor mínusz 6, mínusz 4 Celsius-fokig csökken a hőmérséklet. Csapadék szinte minden nap előfordulhat.

 Fotó: Dimény H. Árpád

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hozzászólások
 • User
  Dátum: 2023. március 14., 21:27
  ÉRTÉKELÉS: 2

  Meg, ezek az időjárás jelentők jobb lenne ha elásnák magukat.Felmelegedés, lehűlés, felmelegedés. Fogadjuk utána ismét lehűlés következik. Néha felhős lesz az ég, időnként meg fog sütni a nap is. Én minden felkészültség nélkül ilyen alapon a következő ötven év időjárását is megmondom.

 • User
  Dátum: 2023. március 15., 9:18
  ÉRTÉKELÉS: 0

  Nem kell itt okoskodni .Már Benjamin Franklin(neki tulajdonitják hogy ő mondta,de nem biztos!),hogy ‘Az életben csupán 2 dolog biztos:a halál és az adó’Ezt már többször leírta ide…kezd unalmas lenni.