Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Idősekért szól a Nép Ügyvédje

A Nép Ügyvédje (Ombudsman) nyílt levélben kéri az államelnököt és a kormányt, valamint a koronavírus-járvánnyal szembeni küzdelmet irányító központi testületet, nyugtassák meg a lakosságot, hogy a némelyik hatósági tisztségviselő nyilatkozatai által elindított és nagy riadalmat keltő mendemondáknak nincs valós alapjuk.

Hirdetés
Hirdetés

A Nép Ügyvédje ezúttal konkrétan arra a híresztelésre utal, amelynek értelmében a hatóságok eltávolítanák otthonukból, családjuk köréből a 65 éven felülieket a koronavírus-fertőzéstől és a Covid-19 betegségtől való védelem ürügyén.

Renate Weber rámutat, a 65 éven felüliekre vonatkozó lehetséges terv a történelem tragikus momentumait idézi, nem pedig a járványveszélynek kitett idősek védelmét. Az álhírek terjesztését tiltják a meghosszabbított szükségállapot és több katonai rendelet szabályai, hangsúlyozza közleményében a Nép Ügyvédje, és egyértelmű biztosítékot, konkrét állásfoglalást kér a hatóságoktól arra vonatkozóan, hogy az idősekkel kapcsolatos tervezet alaptalan mendemonda.

(bl)

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hozzászólások