Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Hivatalos: felelősségvállalással fogadja el a kormány a jövő évi költségvetést

Hivatalos: felelősségvállalással fogadja el a kormány a jövő évi költségvetést Románia

Úgy döntött, hogy a kormány felelősséget vállal a parlamentben a 2020-as állami költségvetés és a társadalombiztosítási költségvetés törvényéért, valamint a 114-es sürgősségi kormányrendelet módosításáért – jelentette be Ludovic Orban miniszterelnök a szerdai kormányülés elején.

Hirdetés
Hirdetés

Hozzátette: figyelembe veszik azokat a módosító indítványokat, amelyeknek „jótékony hatása” van a tervezetre.

A miniszterelnök leszögezte, a liberális kormány nem fogadja el a „PSD populizmusait”, nem adja fel elkötelezettségét, hogy Romániát visszaterelje a „helyes irányba”, és világosan megmutassa, hogy képes fenntartani az egyensúlyokat és kijavítani „a PSD-kormányok által okozott összes súlyos hiányosságot”.

Azt mondta: a Szociáldemokrata Párt (PSD) folyamatosan olyan törvényeket javasol, amelyeknek „semmilyen gazdasági magalapozottságuk nincs”, amelyek „növelik a kiadásokat és csökkentik a bevételeket”. Ezek közé sorolta a képviselőházban kedden elfogadott két javaslatot, amely csökkenti az áfát és megduplázza a gyermekpénzt.

„Ha ezek hatályba lépnek, akkor a költségvetési hiány 3,6%-ról 5,7%-ra nő. Nem fogadhatjuk el Románia felrobbantását csak azért, mert néhány politikus, aki ismétlőre bukott, míg három évet kormányon volt, folytatja a populista kampányt, és továbbra is csúfot űz Romániából” – hangoztatta Ludovic Orban.

A miniszterelnök hangsúlyozta, hogy a PNL nem adta fel azon kötelezettségvállalását, hogy Romániát a „helyes irányba” vezesse.

„Világosan megmondom, hogy a liberális kormány nem fogadja el a PSD populizmusait, nem adja fel azon kötelezettségvállalását, hogy Romániát visszaterelje a helyes irányba, és világosan megmutassa, hogy képes fenntartani az egyensúlyokat és kijavítani a PSD-kormányok által okozott összes súlyos hiányosságot” – közölte Ludovic Orban.

FRISSÍTÉS: Elfogadta a kormány a költségvetés tervezetét

Elfogadta szerdán a kormány azokat a törvénytervezeteket, amelyeket felelősségvállalással készül hatályba léptetni – jelentette be a miniszterelnöki kancellária vezetője.

Ionel Dancă szerint a Ludovic Orban vezette kabinet elfogadta a 2020-as állami költségvetés, a jövő évi társadalombiztosítási költségvetés tervezetét, valamint a 114-es sürgősségi kormányrendelet módosító tervezetet.

FRISSÍTÉS 2: Hétfőn vállal felelősséget a kormány a parlament előtt

Hétfőn vállal felelősséget a kormány a parlament előtt a jövő évi költségvetés és a társadalombiztosítási költségvetés tervezetéért, valamint a vitatott adóügyi intézkedésekről szóló 2018/114-es sürgősségi rendelet módosításáért.

A képviselőház és a szenátus házbizottságának szerdai döntése értelmében hétfőn 16 órára hívták össze a két ház együttes ülését.

A jóváhagyott ütemterv szerint a törvényhozók hétfőn 10 óráig nyújthatják be módosító javaslataikat a három tervezethez, amelyeket szerdai ülésén fogadott el a kormány.

(Agerpres)

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük