Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Házkutatást tart a DIICOT a iaşi-i polgármesteri hivatalnál

Házkutatást tart a DIICOT a iaşi-i polgármesteri hivatalnál Románia

Huszonnégy iaşi-i helyszínen, köztük a polgármesteri hivatalban tart házkutatást szerdán a Szervezett Bűnözés és Terrorizmus Elleni Ügyészség (DIICOT); harminc személyt kísérnek be kihallgatásra.

A DIICOT és a román rendőrség közös közleménye értelmében magánszemélyek lakásán és ingatlanaiban, valamint közintézmények – köztük a polgármesteri hivatal – székhelyén zajlanak házkutatások.

Az ügyben ingatlanfejlesztők által végzett építési munkálatok engedélyezési eljárását vizsgálják. Hivatali visszaélés, hivatali hatáskör túllépése, sikkasztás, pénzmosás, közhivatalnok által elkövetett közokirat-hamisítás, magánokirat-hamisítás és hamisított okirat tudatos felhasználásának gyanújával indult eljárás.

A tájékoztatás értelmében harminc személyt kísérnek be kihallgatásra.

Kihallgatják a polgármestert

Bekísérték szerdán kihallgatásra Mihai Chirica iaşi-i polgármestert, miután a DIICOT házkutatást tartott a polgármesteri hivatalban.

Az elöljárót elkísérte az ügyvédje.

A polgármesteri hivatalból való távozásakor Chirica azt mondta, vallomást kell tennie a DIICOT-nál, de „nincsenek félelmei”.

A polgármesteri hivatal több alkalmazottját is kihallgatják az ügyészek, köztük a jogi osztály három vezető beosztású tisztviselőjét.

forrás: Agerpres

fotó: wikimedia.org

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük