Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Hazahívják a Spanyolországban, Franciaországban, Németországban tartózkodó román turistákat

Hazahívják a Spanyolországban, Franciaországban, Németországban tartózkodó román turistákat Románia

A koronavírus terjedésére való tekintettel a külügyminisztérium azt javasolja azoknak a román állampolgároknak, akik turisztikai céllal tartózkodnak Spanyolországban, Franciaországban vagy Németországban, esetleg átutazóban vannak ott, hogy mielőbb térjenek haza Romániába.

Hirdetés
Hirdetés

A külügyi tárca csütörtöki közleményében felhívja az érintett állampolgárok figyelmét, hogy amíg elhagyják az említett országok területét, szigorúan tartsák be az ottani hatóságok ajánlásait. Emellett folyamatosan tájékozódjanak arról is, milyen intézkedéseket hoz Románia a koronavírus terjedésének fékezése érdekében, és tartsák tiszteletben azt a rendelkezést, miszerint ha vörös zónából érkeznek, karanténba kell vonulniuk, ha pedig a sárga zónából jönnek, lakhelyükön kell elkülöníteni őket. A zónák besorolásáról a közegészségügyi intézet honlapján (www.cnscbt.ro) olvashatnak.

A szaktárca ugyanakkor kéri a valamilyen közúti szállítóeszközzel vagy vonattal hazatérni tervező állampolgárokat, előzetesen érdeklődjenek arról, hogy milyen feltételekkel léphetnek be/utazhatnak át/léphetnek ki azon országok területéről, amelyeken keresztül kell utazniuk.

A külügy felhívja a figyelmet a hivatalos forrásokból való tájékozódás fontosságára, hangsúlyozva, hogy a külföldön tartózkodó román állampolgárok a 004021 3202020-as zöld számon is kérhetnek információkat a koronavírusról.

(Agerpres)

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hozzászólások
  • User
    Dátum: 2020. március 13., 14:04
    ÉRTÉKELÉS: 6

    Aki járvány idején el mer menni nyaralni annak nem sok esze! Az olasz cigányok is ha nem jöttek volna haza megmenekült volna sok ember! Környékünk krémje feb 14 és március 8 között nagyoskodtak Velencében!!!