Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Érvénybe lépett az új vasúti menetrend

Érvénybe lépett az új vasúti menetrend Románia

Vasárnap lépett életbe az új vasúti menetrend, amely 2020. december 12-éig lesz érvényes – írja a román vasúttársaság (CFR) közleményében.

Hirdetés
Hirdetés

A dokumentum szerint a vasúti személyszállítást a piaci igényekhez igazítják, mind az indulási időpontok, mind a szállítási kapacitás optimalizálása révén, a rendelkezésre álló források keretein belül.

Az új, 2019-2020-as vasúti menetrend szerint naponta átlagosan 1.230 vonat fog közlekedni.

Háló- és fekvőkocsik a következő útvonalakon közlekednek: Bukarest – Temesvár, Bukarest – Kolozsvár, Bukarest – Nagyvárad, Bukarest – Szatmárnémeti, Bukarest – Nagybánya, Bukarest – Máramarossziget, Bukarest – Iaşi, Bukarest – Suceava, Temesvár – Iaşi, Bukarest – Botoşani, Bukarest – Beszterce és Bukarest – Vatra Dornei.

A nemzetközi forgalom vonatkozásában új vonat indul (143/686 és 687/144), a CFR, a MÁV Start Hungary és az ÖBB Ausztria együttműködésben, amelyet 2020-ban vezetnek be a Szatmárnémeti – Budapest – Bécs útvonalon és vissza.

Ezenkívül a 2020-as nyári szezonban az IR 461/460 szerelvényhez közvetlen kocsi kapcsolnak a Bukarest – Isztambul útvonalra és vissza.

Ami a 2020-ra szóló utazási ajánlatokat illeti, a CFR új kísérleti programot hirdetett meg a külvárosi térségek és az ország nagyobb városai közötti ingázóforgalom ösztönzésére és vonzerejének növelésére: az Regio vonatokra kiváltott bérletekkel az Interregio vonatokon is utazni lehet, legfeljebb 30 km távolságon belül. Ez az ajánlat 2019. december 15-étől érvényes és nem vonatkozik a nemzetközi vonatokra.

(Agerpres)

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük