Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Embercsempész és lányokat szexuálisan kizsákmányoló bűnözői csoportot számoltak fel

Embercsempész és lányokat szexuálisan kizsákmányoló bűnözői csoportot számoltak fel Románia

Embercsempészet és szexuális kizsákmányolás vádjával állították elő egy román bűnözői csoport tagjait a román és a brit hatóságok – közölte az Európai Unió tagállamai közötti igazságügyi együttműködésért felelős, hágai székhelyű uniós ügynökség (Eurojust) szerdán.

Hirdetés
Hirdetés

Az Eurojust tájékoztatása szerint a román állampolgárokból álló szervezett bűnözői csoport Románia hátrányos helyzetű térségeiben élő fiatal lányokat csalt ki az Egyesült Királyságba jobb életkörülmények ígéretével, majd kényszerítette őket szexuális „munkára”.

Az Európai Unió rendőrségi együttműködési szervezete (Europol) azt közölte, hogy a lányok a közösségi média felületein ismerkedtek meg a 2020 óta működő bűnözői hálózat román tagjaival. A férfiak házastársi kapcsolatot vagy azt ígérték az áldozatoknak, hogy legális úton pénzt kereshetnek, és azt hazaküldhetik családjuk eltartására. A bűnözők, miután a lányokat a szigetországba szállították, útleveleiket és pénzüket elvették, családtagjaik megkárosításával vagy megölésével fenyegetőztek, és nem riadtak vissza erőszak alkalmazásától sem.

Feltételezések szerint a bűnözők áldozatonként napi 1800 eurót is kereshettek. A nyomozás szerint 2020 óta több mint 100 nő válhatott a bűnözői hálózat áldozatává.

A román és a brit rendőrség egyidejűleg tartott akciója során a bűnözői csoport 14 tagját állították elő. Mobiltelefonokat, kábítószereket, lőfegyvereket, lőszereket, hitelkártyákat és mintegy 60 ezer eurónyi összeget foglaltak le különböző pénznemekben. A művelet során négy áldozatot azonosítottak, őket biztonságba helyezték – tették hozzá.

(MTI)

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük