Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Előválasztásokon dönt az AUR a párt államelnökjelöltjéről

Előválasztásokon dönt az AUR a párt államelnökjelöltjéről Románia

Belső választásokat indít a Románok Egyesüléséért Szövetség (AUR) a párt államelnökjelöltjének nevesítésére.

Hirdetés
Hirdetés

George Simion, az ellenzéki alakulat elnöke csütörtökön bejelentette, az AUR kezdeményezése „precedens nélküli”, ugyanis bárki jelentkezhet az előválasztásokra, pártállástól függetlenül. A jelöltaspiránsnak legalább 500 támogató aláírást kell összegyűjtenie és egy elnökválasztási programot kell összeállítania, amelyeket egy önéletrajz és a szükséges dokumentumok kíséretében kell majd benyújtania szeptember 25-éig egy erre a célra létrehozott online platformon.

A pártelnök szerint az AUR „jelentős népszerűségnek örvend” a román állampolgárok körében, és a párt jelöltje be fog kerülni az államelnöki választások második fordulójába.

A platformon feliratkozó jelöltaspiránsokról októberben közvita indul, amelynek eredményeképpen tizenketten maradnak majd versenyben. Közülük 2023 szeptemberében választhatják ki az előválasztás résztvevői az AUR államfőjelöltjét.

Simion azt is hozzátette, a feltételekhez tartozik, hogy a jelölt büntetlen előéletű legyen, és múltjában ne szerepeljen a Szekuritátéval való együttműködés. 

(Agerpres, fotó: George Simion/Facebook)

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük