Felhívás!

Egyelőre nem meneszti a CFR igazgatóját a szállításügy miniszter

Egyelőre nem meneszti a CFR igazgatóját a szállításügy miniszter Románia

Higgadtan, “hideg fejjel” kívánja kiértékelni a Román Vasúttársaság személyszállító részlegét (CFR Călători) irányító vezérigazgató tevékenységét – jelentette ki pénteki sajtótájékoztatóján Cătălin Drulă szállításügyi miniszter.

A tárcavezetőt arról kérdezték az újságírók, szándékában áll-e meneszteni a CFR Călători vezetőjét, amiért szerdán két vonat is óriási késéssel érkezett meg a célállomásra. A Mangalia-Temesvár és a Mangalia-Arad járat a tengerparti táborokból szállított haza gyerekeket, és mindkettő több mint 27 óra alatt tette meg az utat. Az előbbi vonatnak a mozdonya többször is meghibásodott, tíz órát vesztegelt a nyílt pályán, az utóbbi pedig a felsővezetékben keletkezett feszültséghiány miatt késett ilyen sokat. Utóbb Ovidiu Vizante, a CFR Călători vezérigazgatója az Antena3-nak azt nyilatkozta, hogy nem őt kellene kérdezni a történtekről.

A vezérigazgató esetleges menesztéséről Cătălin Drulă pénteken elmondta: nem egy “pillanatnyi botlás” alapján kívánja megítélni Ovidiu Vizante munkáját, a CFR Călători vezetőjének tevékenységét “hideg fejjel” szeretné kiértékelni. A miniszter emlékeztetett, hogy a vezérigazgató már elnézést kért az Antena3-nak tett kijelentéért, ezért jómaga a “szerencsétlen tévényilatkozattal” kapcsolatos ügyet lezártnak tekinti.

Hozzátette ugyanakkor, hogy a törvény szerint augusztus 19-én amúgy is esedékes Ovidiu Vizante mandátumának kiértékelése. “Szakmai szempontok szerinti kiértékelést végzünk, mint minden olyan menedzser esetében, akiket a minisztériumhoz hoztunk. Ezután meglátjuk, mi történik majd a továbbiakban a vállalattal” – jelentette ki Cătălin Drulă.

A miniszter közölte azt is, hogy részletes jelentést kért a CFR Călători-tól a szerdai késésekről, amelyekért a sajtótájékoztatón személyesen is bocsánatot kért. Emlékeztetett arra, hogy szerdán viharok is próbára tették “az elavult és alulfinanszírozott” román vasúti rendszert. “Arra kértem a CFR vezetőit, tegyenek meg minden emberileg lehetségest, hogy elkerüljük a hasonló helyzeteket” – mondta Drulă.

(Agerpres)

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.