Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Egy 13 és egy 15 éves gyereket gyanúsítanak a csütörtöki konstancai tűzeset előidézésével

Egy 13 és egy 15 éves gyereket gyanúsítanak a csütörtöki konstancai tűzeset előidézésével Románia

Két kiskorút gyanúsítanak a csütörtöki konstancai tűzeset előidézésével, amelyben egy tömbház szinte valamennyi lakrésze és több autó is megrongálódott. Az egyik gyereket őrizetbe vették.

Hirdetés
Hirdetés

A két 13 és 15 éves gyermeket a tömbházzal szemben levő térfigyelő kamera felvételeinek átvizsgálása után kísérték be kihallgatásra. A felvételen látszik, hogy két személy volt a környéken, amikor felcsaptak a lángok a tömbház mélygarázsában.

A kihallgatás után a 15 éves gyereket csütörtök este 24 órára őrizetbe vették. Gyújtogatással történő rongálás és gondatlanságból elkövetett testi sértés miatt vizsgálódnak ellene, pénteken pszichiátriai szakértői vizsgálatnak vetik alá.

A konstancai tömbház mélygarázsában a csütörtökre virradó éjszaka csaptak fel a lángok, amelyek előbb az autókra, majd szinte a teljes épületre átterjedtek. A csütörtök kora esti adatok szerint a 162 lakrész közül 150 megrongálódott. Emellett 37 járműben keletkezett kár.

A katasztrófavédelem szerint 250 személyt menekítettek ki az épületből, közülük több mint hetven gyerek. Harminc személyt a helyszínen láttak el a mentősök, nyolcat (hat felnőttet és két gyermeket) füstmérgezéssel és égési sérülésekkel szállítottak kórházba

Csütörtök este 6 óráig egyik lakrészbe sem tértek még vissza a lakók, csak a károkat mérték fel.

(Agerpres)

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük