Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

DIICOT: egymillió euró értékű kábítószert foglaltak le Bukarestben

DIICOT: egymillió euró értékű kábítószert foglaltak le Bukarestben Románia

A fővárosi rendőrség kábítószer-osztályának rendőrei és a Szervezett Bűnözés és Terrorizmus Elleni Ügyészség (DIICOT) ügyészei megközelítőleg egymillió euró értékű drogot – 92,2 kilogramm, forgalmazásra kész kannabiszt, 80 kilogramm leszedett növényt és 100 marihuána tövet, valamint kokaint és ecstasy tablettákat – foglaltak le októberben.

Hirdetés
Hirdetés

A DIICOT közleménye értelmében 2020. október 1-je és 31-e között egy sor akcióra került sor Bukarestben a kábítószer-kereskedelem megelőzése és felszámolása érdekében.

Az akciók a drogkereskedői hálózatok középső és felső szintjét célozták meg. Ezek nyomán 28 bűnvádi eljárás indult, 31 személyt előzetes letartóztatásba helyeztek, egy személy házi őrizetben van, négy személy pedig bírósági felügyelet alatt áll.

A rendőrök és ügyészek 26 személyt értek tetten, ezen akciók nyomán 96,2 kilogramm forgalmazásra kész kannabiszt, 80 kilogramm leszedett növényt, 100 tő kifejlett marihuánát, 422 gramm kokaint, 500 darab ecstasy tablettát, illetve másféle kábítószereket foglaltak le.

A hatóságok ugyanakkor 65.600 lejt, 37.480 eurót, 320 dollárt, 2 pisztolyt, 6 személygépkocsit, két, a marihuána termesztésére használt berendezést és más, a bűntettek elkövetéséből származó javakat foglaltak le – derül ki a közleményből.

(Agerpres)

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük