Felhívás!

Dan Barna szerint patthelyzet alakult ki a koalícióban az RMDSZ miatt

Dan Barna szerint patthelyzet alakult ki a koalícióban az RMDSZ miatt Románia

Patthelyzet alakult ki a koalícióban, mert “az RMDSZ nem kívánja felszámolni az igazságszolgáltatásban elkövetett bűncselekményeket vizsgáló ügyészséget (SIIJ)” – jelentette ki pénteken Dan Barna kormányfőhelyettes.

A kormánypalotában tartott sajtónyilatkozatában az USR PLUS társelnöke emlékeztetett, hogy Stelian Ion igazságügyi miniszter korábban több javaslatot is tett a SIIJ felszámolására. “Az igazságügyi reformok megvalósításához valamennyi politikai erő támogatására szükség van. Jelenleg patthelyzet van a koalícióban, mert azt tapasztaljuk, hogy az RMDSZ nem kívánja felszámolni a SIIJ-t. Az államfő is elégedetlen emiatt. Azt nem tehetjük meg, hogy ne tartsuk be a parlamentben elfogadott kormányprogramot” – jelentette ki Dan Barna.

Arra az újságírói kérdésre, hogy melyik koalíciós partner nem akarja betartani a kormányprogramot, az USR PLUS társelnöke ismét az RMDSZ-re mutatott. “Az RMDSZ valójában a SIIJ-nek a legfőbb ügyészségre költöztetését akarja, nem a felszámolását, ahogyan korábban megegyeztünk a koalícióban” – mondta a miniszterelnök-helyettes.

Cîțu: a koalíció nagyon jól működik

Florin Cîţu kormányfő nem ért egyet Dan Barna miniszterelnök-helyettes azon kijelentésével, hogy a kormánykoalícióban “patthelyzet alakult ki’.

“Nem értek egyet. A koalíció nagyon jól működik. Ezért szavaztak ránk a romániaiak, hogy megoldásokkal álljunk elő, és nem azért, hogy azt mondjuk, nem tudjuk megoldani a dolgokat. (…) Bármilyen megoldást el fogok fogadni, amely az igazságszolgáltatásban elkövetett bűncselekményeket vizsgáló ügyészség megszüntetéséhez vezet” – szögezte le pénteken Florin Cîţu.

(Agerpres)

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

Hozzászólások