Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Csütörtökön anyanyelvből írásbeliznek a nemzeti kisebbségekhez tartozó érettségizők

Csütörtökön anyanyelvből írásbeliznek a nemzeti kisebbségekhez tartozó érettségizők Románia

Csütörtökön tartják az idei nyári érettségi utolsó írásbeli vizsgáját, amelyen anyanyelvből mérik fel a nemzeti kisebbségekhez tartozók tudását.

Hirdetés
Hirdetés

Az eredményeket június 27-én, hétfőn 12 óráig kell nyilvánosságra hozni, az óvások benyújtása aznap 12 és 18 óra között történik. A végleges eredményeket július elsején teszik közzé.

Az oktatási minisztérium adatai szerint összesen 126.454 tanuló iratkozott fel idén az érettségire, közülük 111.329-en ebben az évben, 15.125-en korábbi években fejezték be tanulmányaikat.

A jelentkezőket 7.30 és 8.30 között engedik be a terembe, és a tételek kiosztásától számítva három óra áll rendelkezésükre ezek kidolgozására.

Minden terem megfigyelőkamerákkal van ellátva, a vizsgázóknak tilos kommunikálniuk egymás között, és sem kézikönyveket, szótárakat, jegyzeteket, sem pedig mobiltelefonokat vagy más kommunikációs eszközöket, számolóeszközöket nem szabad a terembe vinniük, illetve használniuk. Azokat, akiknél ilyeneket találnak, kizárják az érettségiről, függetlenül attól, hogy használták-e a náluk talált segédeszközt vagy sem – figyelmeztet minisztérium.

A sikeres vizsga feltétele a 6-os átlag, illetve a legalább 5-ös jegy megszerzése minden vizsgatárgyból.

(Agerpres)

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük