Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Cîţu: egyes AstraZeneca-oltóközpontokat Pfizer-oltóközpontokká alakítunk át

Cîţu: egyes AstraZeneca-oltóközpontokat Pfizer-oltóközpontokká alakítunk át Románia

Florin Cîţu miniszterelnök pénteken úgy nyilatkozott, hogy egyes oltóközpontokat, ahol eddig az AstraZeneca vakcináját alkalmazták, átalakítják Pfizer-oltóközpontokká, és ezzel növelik az immunizálási kapacitást.

Hirdetés
Hirdetés

A Kolozsvárra látogató kormányfő azt mondta, 72-ről 96-ra növelik az oltópontok napi kapacitását, és egyes AstraZeneca-oltóközpontokat Pfizer-oltóközpontokká alakítanak át. Ugyanakkor lehetővé fogják tenni, hogy a cégek is kialakítsanak oltóközpontokat.

A napi oltási kapacitás országos szinten 115 ezerről így rövidesen 120 ezerre növekedik.

„Azt akarjuk, hogy ezen a nyáron élvezni tudjuk a pihenőszabadságot, vissza akarunk térni a normális élethez” – jelentette ki Florin Cîţu, nyomatékosítva, hogy ezt csak úgy lehet elérni, ha az emberek élnek az oltás lehetőségével.

Florin Cîţu miniszterelnök és Lucian Bode belügyminiszter Kolozsvárra látogatott pénteken, ahol Emil Boc polgármesterrel együtt meglátogattak egy oltási központot. A miniszterelnök a nap folyamán rendezvényszervezőkkel és a megye polgármestereivel is találkozik.

Az oltási kampány sikerességén múlik a koncertek, fesztiválok szervezése

Lehet szó fesztiválok és koncertek szervezéséről az idén, de csak akkor, ha az oltási kampány sikeresnek bizonyul – jelentette ki pénteken Florin Cîţu miniszterelnök.

A Kolozsváron tartózkodó kormányfő Emil Boc polgámesterrel és a nagy rendezvények szervezőivel tartott megbeszélést ebben a témában. Elmondása szerint beszélgetőpartnerei megértették az üzenetet: csakis sikeres oltási kampány esetén lehet szó koncertekről, fesztiválokról, az életünknek a normális kerékvágásba való visszatéréséről.

„Ez (a sikeres oltáskampány – szerk. megj.) az alapfeltétele a gazdaság újraindításának. Én mindent megteszek ennek érdekében. (…) Jelenleg ez jelenti az egyetlen megoldást” – hangsúlyozta Cîţu kolozsvári sajtótájékoztatóján, amelyet a kolozsvári elöljáróval közösen szervezett.

Hozzátette, a rendezvényszervezők támogatásukról biztosították, részt fognak vállalni az oltási kampány sikerre vitelében.
Emil Boc felhívást intézett a fiatalokhoz, hogy oltassák be magukat, mert „ezzel váltják meg útlevelüket a koncertekre, eseményekre, fesztiválokra”.

„Minél többen oltatjátok be magatokat, annál korábban lehet fesztiválokat szervezni. (…) Szervezhetünk tesztkoncerteket is, persze, de ha nincsenek beoltott személyek, hiába. Az immunizálás jelenti a kulcsot, az útlevelet a koncertekre” – üzente a kolozsvári polgármester.

(Agerpres)

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük